luni, 16 decembrie 2013

Publicat la 12/16/2013 01:47:00 p.m. de Anonim

Călătorii cu suprataxă


500 de lei îi poate costa o călătorie cu mijloacele de transport în comun pe medieşenii care nu au bilete sau abonamente.


Autor: Aurelian LUNGU

De la începutul lunii decembrie, controlorii nu-i mai iartă. Potrivit conducerii Meditur, în fiecare zi sunt sancţionate, în medie, şapte-opt persoane. „Zilnic sunt depistate 7-8 persoane care, sfidând majoritatea călătorilor care circulă cu titluri de călătorie valabile, nu fac acest lucru. Acestora, în primă fază, li se percepe contravaloarea unui bilet cu suprataxă de 40 lei, care, daca nu este achitată în termen de 24 de ore, se transformă în proces verbal cu amendă care poate ajunge la un maxim de 500 de lei“, avertizează Ioana Streza, purtătorul de cuvânt al societăţii Meditur.

Toleranţă zero

Măsura a fost implementată odată cu trecerea la sistemul de ticketing electronic. „În conformitate cu programul de implementare a sistemului de ticketing, care a avut şi o componentă de control graduală - îndrumare, avertizare, suprataxare, amenzi -, începând cu data de 1 decembrie 2013, personalul cu atribuţii de control a trecut la ultima etapă: suprataxare şi amenzi pentru călătorii frauduloase. Sperăm într-o corectare cât mai rapidă a situaţiilor neplăcute de acest gen şi ne cerem scuze călătorilor corecţi care sunt nevoiţi să asiste la astfel de situaţii“, se arată într-un comunicat de presă al operatorului de transport public.
    Trimite prin e-mail