sâmbătă, 28 decembrie 2013

Publicat la 12/28/2013 12:18:00 p.m. de Anonim

36 de echipe din Mediaş şi alte şapte oraşe, la primul turneu recunoscut FIBA din Sibiu

foto: Ovidiu MATIU
36 de echipe din Bucureşti, Constanţa, Cluj, Baia Mare, Sighetul Marmaţiei, Orăştie, Sibiu şi Mediaş şi-au început parcursul către finala celei de-a doua ediţii a turneului Sibiu Streetball Winter Edition, primul turneu de acest gen recunoscut de Federaţia Internaţională de Baschet, care are loc astăzi şi mâine la Sala Transilvania din Sibiu. 


Programat iniţial pe durata a trei zile, în perioada 27 – 29 decembrie, la rugămintea jucătorilor, meciurile vor fi concentrate doar pe parcursul a două zile, în perioada 28 – 29 decembrie. Astfel, în prima zi se va juca non-stop de la primele ore ale dimineţii până la ora 20.00. Mâine sunt programate semifinalele şi finalele la toate categoriile înscrise în turneu: U14, U18 și OPEN, de la ora 10:00, până la ora 15:00. Intrarea la toate meciurile este liberă.

Turneu de nivel “albastru” 

Anul acesta este primul în care evenimentul primeşte titulatura de eveniment “FIBA endorsed” pentru că se desfăşoară după regulile impuse de cel mai înalt  for din acest domeniu, Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA). Această titulatură reprezintă un pas enorm pentru eveniment, aducând competiţiei şi Sibiului expunere pe tabloul competiţional internaţional.
Evenimentele susţinute de Federaţia Internaţională de Baschet sunt împărţite pe opt categorii, de la alb la negru, negru fiind culoarea atribuită celor mai bine cotate turnee, în general etapele de Cupă Mondială. Competiţia organizată  de Asociația Eco Sport Team este de nivel “albastru” în doar primul an în care primeste titulatura de eveniment “FIBA endorsed”, ceea ce înseamnă că fiecare jucător va primi 600 de puncte în clasamentul FIBA pentru o victorie şi 200 pentru o înfrângere.
În acest moment, cel mai bine cotat jucator al turneului, sârbul Dusan Domovic Bulut, jucătorul nr. 1 în Serbia şi nr. 4 în clasamentul mondial FIBA, are 652.558 de puncte.

foto: Ovidiu MATIU

Sibiu Streetball Winter Edition este o acţiune inclusă pe Agenda Sportivă a judeţului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Judeţean şi derulată în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport.

    Trimite prin e-mail