sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Publicat la 11/30/2013 06:13:00 p.m. de Anonim

Târg în Piaţa Primăriei

foto: Mircea Hodârnău
Târgul de Crăciun va putea fi vizitat în centrul oraşului pe tot parcursul lunii decembrie.


Autor: Alex PÎNTEA

În Piaţa Corneliu Coposu vor fi deschise 11 căsuţe cu diferte articole de sezon, cadouri, artizanat şi dulciuri. Totodată, se va amplasa un loc de joacă pentru copii, iar atmosfera va fi întreţinută de artiştii Raoul, Florin Săsărman, Dinu Olăraşu, Marius Baţu şi alte nume cunoscute ale muzicii autohtone. Din aceeaşi locaţie nu va lipsi, nici în acest an, patinoarul artificial.

În curs de amenajare

Municipalitatea a început pregătirile. În prezent, se instalează căsuţele care vor găzdui diferite produse oferite spre vânzare. „Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş organizează Târgul de Crăciun pe parcursul lunii decembrie în Piaţa Primăriei Mediaş. În cadrul târgului vor fi amplasate 11 căsuţe în care comercianţii oferă spre vânzare articole de sezon, cadouri, artizanat şi dulciuri, aducând în acest fel spiritul Crăciunului în Mediaş pe parcursul întregii luni“, a menţionat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

foto: NovaTV
Muzică diversificată

În cadrul târgului va fi amenajat un parc de joacă pentru copii, dar şi o scenă unde se vor desfăşura, la sfârşit de săptămână, programe artistice. Medieşenii care vor veni în zona centrală vor putea asista la spectacole de colinde, muzică folk, uşoară şi populară. „Pentru a completa atmosfera de sărbătoare, vom organiza şi o serie de recitaluri în aer liber. Şi-au anunţat participarea la acestea artişti precum Raoul, Florin Săsărman, Dinu Olăraşu, Marius Baţu, dar şi mai mulţi interpreţi cunoscuţi ai folclorului românesc“, a mai spus Raluca Filip.

Patinoar artificial

Iubitorii patinajului din municipiul Mediaş vor avea parte de o surpriză plăcută. Pentru al cincilea an consecutiv, municipalitatea va amenaja în Piaţa Corneliu Coposu un patinoar cu gheaţă artificială. Acesta se va deschide oficial în data de 6 decembrie. Patinoarul artificial va fi amenajat în pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi. Acesta va funcţiona indiferent de vremea de afară, cu ajutorul unei instalaţii care va putea produce gheaţă artificială chiar şi la 20 de grade Celsius.

Iluminat de sărbători

Figurine de diferite mărimi şi culori, plase luminoase şi o mulţime de alte surprize vor împodobi oraşul în perioada sărbătorilor de iarnă. Acestea vor fi montate până în preajma Zilei Naţionale a României. „Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, municipiul Mediaş va fi împodobit cu instalaţii, ghirlande şi alte obiecte decorative specifice Crăciunului. Astfel, toţi locuitorii municipiului Mediaş se vor putea bucura de un iluminat ornamental-festiv deosebit şi diversificat“, promite primarul Teodor Neamţu.
    Trimite prin e-mail