sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Publicat la 11/30/2013 05:47:00 p.m. de Anonim

Baschet: etapă amânată

Medieşenii au răspuns pozitiv solicitării Universităţii Craiova pentru amânarea jocului programat la sfârşitul acestei săptămâni. Pentru alb-negri urmează partida pe teren propriu cu ucrainienii de la BC Kyiv, în grupele EuroChallange.


Autor: Alex PÎNTEA

Partida de campionat dintre Gaz Metan Mediaş şi SCM Universitatea Craiova, contând pentru etapa a X-a a Ligii Naționale de baschet masculin, nu se va mai disputa în această seară, aşa cum fusese programată iniţial. Conducerea clubului din Bănie a solicitat reprogramarea acestui joc, din cauza calendarului foarte încărcat al echipei în Liga Balcanică. Formaţia pregătită de Milan Nisic joacă, la mijlocul acestei săptămâni, în Bulgaria, pentru ca în cursul săptămânii următoare să aibă programate două partide în Kosovo. Călătoriile se fac pe şosea, astfel încât se pierde foarte mult timp pe drum şi în acelaşi timp creşte oboseala, respectiv riscul unor eventuale accidentări. Cel mai probabil, restanţa se va disputa abia la anul.

Giorgios Tsiaras
Al treilea succes

La sfârşitul săptămânii trecute, Gazul a obţinut a treia victorie din acest sezon în campionat. Echipa lui Marcel Ţenter a învins cu 94-74 Timba Timişoara, la capătul unei partide în care diferenţa s-a făcut abia în repriza a doua. Gaziştii au câştigat la limită, 25-23, primul sfert al partidei de la Timişoara, iar echilibrul s-a menţinut şi pe parcursul sfertului al doilea. În actul secund, alb-negrii s-au desprins  şi s-au impus în cele din urmă cu la o diferenţă de 20 de puncte, scor 94-74. Cel mai bun marcator pentru formaţia lui Marcel Ţenter a fost grecul Giorgios Tsiaras, autor a 23 de puncte. Andrei Mandache a avut 18 puncte, iar Willie Kemp a contribuit şi el cu 15 puncte înscrise.

Victorie normală

Tehnicianul alb-negrilor a explicat, la finalul partidei de la Timişoara, că succesul a fost unul normal, în condiţiile diferenţei de valoare între cele două echipe. Totuşi, Ţenter a comentat că formaţia sa a jucat ceea ce trebuia abia din repriza a doua. „A fost un meci în care în sfertul trei am început să jucăm şi noi la ritmul pe care-l aşteptăm. Acolo s-a făcut diferenţa până la urmă. Am jucat împotriva unei echipe ambiţioase, cu foarte mulţi jucători români şi unii care şi-au depăşit condiţia. În rest, era un meci pe care, până la urmă, era normal să-l câştigăm şi era normal ca atitudinea noastră să fie mai bună în primele două sferturi“, a arătat Ţenter.

Trebuie o schimbare

În perspectiva confruntării cu ucrainienii de la BC Kyiv, obiectivele Mediaşului rămân neschimbate. „Trebuie să facem o schimbare în echipă, dar condiţiile financiare din club sunt destul de precare. Rămânem cu obiectivele noastre, chiar dacă situaţia din clasament nu e cea care trebuie. Există speranţă. Putem să jucăm foarte bine, cupele europene arată cu prisosinţă acest lucru. Noi am pierdut nişte meciuri pe care le aveam în mână. În meciurile din cupele europene am jucat mai degajat“, a mărturisit tehnicianul.
    Trimite prin e-mail