marți, 26 noiembrie 2013

Publicat la 11/26/2013 12:31:00 a.m. de Anonim

O firmă din Mediaş amenajează locuri de joacă pentru copii în şapte comune

Consiliul Judeţean cofinanţează o serie de investiţii care vizează crearea, reabilitarea sau modernizarea de centre medico-sociale, cămine culturale, dispensare medicale şi locuri de joacă pentru copii.


Autor: Alex PÎNTEA

Pentru anul 2013, Consiliul Judeţean Sibiu (CJS) a aprobat cofinanţarea cu 50 la sută a cheltuielilor pentru şapte centre medico-sociale, 11 cămine culturale, şapte terenuri de joacă pentru copii şi cinci terenuri multifuncţionale de sport. Acestea sunt incluse în strategia de dezvoltare a judeţului Sibiu, aprobată în unanimitate de consilierii judeţeni. „Am văzut, recent, bucuria nespusă a copiilor din Valea Viilor că au un loc de joacă modern amenajat. Am citit pe feţele locuitorilor din Turnu Roşu şi din Roşia încântarea şi mândria că au un cămin cultural modern în care am putut organiza Zilele Culturale ale Judeţului, ediţia de toamnă. Am primit numeroase reacţii pozitive şi mulţumiri pentru aceste investiţii care vor continua până în anul 2016. Ne dorim ca fiecare localitate să beneficieze de o decentă infrastructură medicală şi socială, culturală şi de agrement, de petrecere a timpului liber, care să contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale“, promite preşedintele Ioan Cindrea.

Locuri de joacă şi terenuri de sport

Printre proiectele realizate în urma acestui parteneriat se numără amenajarea a şapte locuri de joacă pentru copii, fiecare în suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Toate sunt realizate de către firma medieşeană Tera Com și fiecare costă aproximativ 68.000 de lei. Trei dintre proiecte - cele din Richiş,  Alma Vii şi Valea Viilor - au fost deja finalizate, iar alte patru vor fi terminate până la sfârşitul anului, la Alămor, Alţâna, Merghindeal şi Roşia. De asemenea, se vor amenaja până la jumătatea anului viitor cinci terenuri multifuncţionale de sport, în valoare de 240.000 de lei fiecare, realizate de SC Piețe SA Sibiu. Acestea sunt amplasate în vecinătatea şcolilor, iar fiecare teren va cuprinde un teren de fotbal, un sistem de porţi pentru minifotbal şi handbal, un sistem de baschet pentru exterior cu două coşuri şi stâlpi de tenis, volei şi badminton. Terenurile vor fi împrejmuite şi vor beneficia de iluminat pe timp de noapte. Primele localităţi din judeţul Sibiu care vor avea un astfel de teren multifuncţional sunt Alma, Agârbiciu, Bârghiş, Laslea şi Alămor.

Amenajarea locului de joacă de la Valea Viilor a fost unul dintre
primele proiecte finalizate

Dispensare medicale şi cămine

CJS a alocat fonduri pentru modernizarea a şapte centre medico-sociale. Trei dintre acestea au fost deja finalizate la Şura Mare, Alămor şi Boiţa, cele de la Orlat şi Sadu se vor încheia până la finalul anului în curs, în timp ce căminele de la Vurpăr şi Turnu Roşu vor fi gata în 2014. Tot anul acesta s-au alocat peste 1,7 milioane de lei pentru 11 cămine culturale. Dintre acestea, cinci au fost deja finalizate la Vurpăr, Turnu Roşu, Şoroştin, Roşia şi Nemşa. Şantierele continuă până în decembrie la Aţel, Bogatu Român şi Armeni, iar la alte trei cămine lucrările sunt multianuale. Este vorba despre cele din Şura Mare, Mălâncrav şi Coveş.
    Trimite prin e-mail