vineri, 15 noiembrie 2013

Publicat la 11/15/2013 07:08:00 a.m. de Anonim

Conferinţă energetică la Mediaş

Tineri maghiari din toată ţara s-au aflat timp de trei zile în municipiul de pe Târnava Mare, pentru a participa la o conferinţă energetică.


Autor: Alex PÎNTEA

Evenimentul a fost organizat în perioada 8-10 noiembrie, la Casa Gazelor Naturale, de către Asociaţia Tinerilor Maghiari din Mediaş, în colaborare cu Conferinţa Tineretului Maghiar din România (MIERT). Organizatorii şi-au propus să le prezinte tinerilor participanţi o imagine amănunţită despre sectorul energetic din România şi Uniunea Europeană.

foto: miert.ro

Experţi în dialog cu tinerii

Printre temele abordate la conferinţă s-au aflat gazele naturale, mineritul şi energia electrică. „Participanţii au putut intra în dialog direct cu foşti secretari de stat, deputaţi şi europarlamentari pe de o parte şi ingineri, foşti mineri şi oameni de afaceri pe de altă parte, reuşind să îşi facă o imagine în ansamblu a ceea ce înseamnă exploatarea diferitelor forme de energie convenţională sau neconvenţională. În acelaşi timp s-au prezentat diferitele metode de «naştere» a materiilor prime, cum ar fi cărbunele, petrolul şi gazul metan. Evenimentul a fost unul care a încercat să informeze tinerii, ca fiecare să îşi poată face o părere despre diferitele forme ale energiei. Fie că este vorba de exploatarea cărbunelui pentru producerea energiei electrice, a diferitelor minereuri folosite în viaţa de zi cu zi, fie că este vorba de exploatarea gazelor naturale şi a petrolului folosite în foarte multe ramuri ale industriei“, au explicat organizatorii.
    Trimite prin e-mail