sâmbătă, 5 octombrie 2013

Publicat la 10/05/2013 10:02:00 a.m. de Redacţie

Vin de departe! Mediaşul se pregăteşte pentru prima ediţie a unui nou festival

În perioada 18-20 octombrie, medieşenii sunt aşteptaţi să deguste vinuri produse în mai multe judeţe.


Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaş va găzdui, în premieră, un festival al vinului. Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Corneliu Coposu şi va fi organizat de către Music TDR Show din Cluj-Napoca în colaborare cu Primăria Mediaş. Pe parcursul a trei zile, medieşenii vor putea participa la degustări de vinuri, un târg de produse tradiţionale meşteşugăreşti şi vor asista la recitaluri de muzică uşoară şi populară.



Prima ediţie

Cu ocazia festivalului, Piaţa Primăriei va găzdui un târg de produse meşteşugăreşti. Totodată, aici vor avea loc demonstraţii culinare şi diferite concursuri. „Am încercat să facem în prima ediţie un eveniment denumit «Caravana Festivalul Vinului». Vom încerca să implicăm producătorii zonali care sunt foarte puţin promovaţi pe piaţă şi nu au pârghiile necesare pentru a face asta. Sunt foarte mulţi producători de vin în zona Aiudului, Târnăveniului, în zona Mediaşului şi a Sighişoarei. Dacă ne vor răspunde la invitaţie şi cramele mari, le aşteptăm cu mare drag“, a dezvăluit Ioan Gorgan, din partea Music TDR Show.

Degustări şi concerte

Pe lângă degustările de vinuri, participanţii vor avea ocazia să asiste la o serie de concerte pentru toate gusturile. Astfel, vor susţine recitaluri Mike Zetter, Anya, Marina, Non Profit, Pact by Leo Iorga & Adi Ordean, dar şi mai multe ansambluri şi solişti de muzică populară. „Vom avea şi o degustare de vin profesională condusă de către Csaba Toth, cel care a creat vinul anului în judeţul Alba. Cele trei zile vor fi pline de antren, vom avea şi multe surprize plăcute, va fi folclor, muzică rock, muzică pop-rock, aşa că aşteptăm un număr cât mai mare de participanţi“, a menţionat Gorgan. Primarul Teodor Neamţu consideră că este foarte bine pentru Mediaş că se va organiza un asemenea festival. Edilul-şef a explicat că îşi doreşte ca festivalul vinului să devină chiar unul de tradiţie. „Este un eveniment organizat în premieră la Mediaş. Noi suntem parteneri la acest festival şi ne bucurăm că putem să găzduim aşa ceva. După cum ştiţi, ne străduim de ani de zile să creăm diferite evenimente în oraş, precum festivalul internaţional de film, festivalul medieval... Fiecare eveniment creat are darul de a aduce lume. Sper ca şi acest eveniment să devină o tradiţie şi să se integreze în strategia de turism a municipiului Mediaş“, a menţionat el.
    Trimite prin e-mail