vineri, 4 octombrie 2013

Publicat la 10/04/2013 02:12:00 p.m. de Anonim

Spitalul din Mediaş nu mai are datorii

În ultimii trei ani, Spitalul Municipal Mediaş a beneficiat de investiţii de peste un milion de euro. Managerul Bogdan Burghelea îşi încheie mandatul, luna aceasta, dar îşi doreşte să continue în fruntea instituţiei sanitare.


Autor: Alex PÎNTEA

Burghelea consideră că în toată această perioadă a colaborat foarte bine cu Primăria Mediaş şi cu Legislativul local. „Au fost trei ani destul de dificili, cu foarte multe probleme, în special în prima perioadă, datorită trecerii din administrarea Ministerului Sănătăţii către administraţia publică locală. Am reuşit o colaborare extraordinară cu Primăria Mediaş şi Consiliul Local. Am fost sprijiniţi în toate iniţiativele pe care le-am avut. Sigur că am întâmpinat o serie de dificultăţi şi noi şi dânşii în a ne pune de acord asupra diferitelor aspecte juridice, însă sunt foarte mulţumit după aceşti trei ani“, a explicat directorul spitalului.

Obiective realizate

Managerul Spitalului Municipal mai susţine că majoritatea obiectivelor propuse în planul său de administrare au fost duse la îndeplinire. Acestea se referă la dotarea instituţiei cu aparatură medicală, dar şi la renovarea clădirilor, a secţiilor şi a curţii complexului spitalicesc. „Se poate menţiona realizarea a 17 rezerve care oferă condiţii hoteliere deosebite, achiziţia fabricii de oxigen, care este în momentul de faţă amortizată în proporţie de 80 la sută, renovarea clădirii de la prosectură, pavarea curţii interioare care este încă în desfăşurare şi urmează să se încheie. A mai fost realizat liftul la secţia de interne, s-a achiziţionat aparatură de radiologie, ecografie şi la anatomie patologică“, a enumerat Burghelea.


Unică în ţară

Spitalul a reuşit să implementeze un proiect ESCO prin care a fost dotat cu o centrală termică pe cogenerare. Instalaţia va fi inaugurată oficial în cursul zilei de astăzi, iar prin intermediul său a fost rezolvată problema alimentării instituţiei cu energie electrică şi agent termic. „După cunoştinţele mele, suntem singura unitate de stat din România care a avut curajul să acceseze un proiect de acest gen şi să îl pună în funcţiune“, a mai precizat managerul aflat la final de mandat.

Fără datorii

O altă veste bună este aceea că  Spitalul Municipal Mediaş a reuşit să scape de datorii. „În momentul în care am preluat spitalul, datoriile se cifrau undeva în jurul a 400.000 de euro. Ele au fost achitate în totalitate, iar în momentul de faţă spitalul nu înregistrează niciun fel de arierate. Conform legislaţiei, spitalul ar trebui să aibă termene de plată de până la 180 de zile, iar noi am reuşit să ajungem la termene de 30 de zile, deci stăm foarte bine din acest punct de vedere. Pe lângă faptul că s-au achitat datoriile, în cei trei ani s-au realizat din fondurile proprii ale instituţiei, de la bugetul local şi din sponsorizări, investiţii de peste un milion de euro“, se mândreşte Bogdan Burghelea.
    Trimite prin e-mail