vineri, 4 octombrie 2013

Publicat la 10/04/2013 03:11:00 p.m. de Anonim

Mediaşul a sărbătorit sosirea toamnei


Medieşenii au participat în număr mare la Ziua Recoltei, manifestare desfăşurată în Piaţa Corneliu Coposu.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Feri TEGLAS

Venirea toamnei a fost marcată din nou în municipiul de pe Târnava Mare prin organizarea Zilei Recoltei. Evenimentul dedicat atât producătorilor, cât şi muşteriilor, a ajuns la cea de-a zecea ediţie consecutivă şi a cuprins, pe lângă expoziţia cu vânzare, diferite concursuri, dar şi un program artistic bogat cu muzică populară.

„Dumnezeu a fost generos cu românii“

Standuri frumos împodobite, produse de calitate. Acestea au fost reperele ediţiei din acest an a Zilei Recoltei. Evenimentul a fost organizat de către societatea Piaţa Prim-Com, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret şi Consiliul Local al Tinerilor. „Este normal ca Ziua Recoltei să se desfăşoare în fiecare an. E un prilej de a sărbători ceea ce ne dă Dumnezeu. Ca şi roade  ale câmpului, Dumnezeu a fost şi anul acesta generos cu românii, pentru că din toate statisticile şi informaţiile pe care le deţinem de la Ministerul Agriculturii, pe plan local a fost o recoltă deosebită. Şi nu vorbim doar de recolta de toamnă, vorbim şi de recolta de vară, care a fost din belşug în acest an“, a apreciat primarul Teodor Neamţu.

Concursuri tradiţionale

În programul zilei şi-a făcut loc, şi anul acesta, concursul „Cămara tradiţională“, câştigat din nou de medieşeanca Mariana Hălmaciu. Totodată, a fost premiat standul amenajat de Grădiniţa de copii nr. 1 şi au avut loc demonstraţii de sculpturi în fructe şi legume. „«Cămara tradiţională» a fost un concurs în cadrul căruia a fost premiată cea mai bună gospodină care participă cu minim cinci tipuri de produse: gem, compot, zacuscă, murături, bulion. De asemenea, a fost premiat cel mai frumos stand amenajat de fiecare unitate de învăţământ cu diferite produse tradiţionale de toamnă şi a fost premiat cel mai frumos costum la parada costumelor de toamnă“, aminteşte Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Voie bună cu Angela Rusu

Participanţii au avut parte şi de un bogat program artistic. Acesta a început imediat după oficierea unei slujbe religioase şi a cuprins recitaluri de muzică populară românească şi maghiară. „În Piaţa Corneliu Coposu au fost prezente ansamblurile de dansuri maghiare şi «Rapsodia Târnavelor», iar la final a susţinut un recital solista Angela Rusu“, a mai precizat Filip.
    Trimite prin e-mail