vineri, 25 octombrie 2013

Publicat la 10/25/2013 08:00:00 a.m. de Anonim

Șantier la Liceul „Stephan Ludwig Roth”

Sediul centenar al unității de învăţământ are nevoie urgentă de lucrări de reabilitare şi modernizare.


Autor: Alex PÎNTEA

Instalaţiile sanitare, de apă şi canalizare ale sediului Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth” vor fi reabilitate şi modernizate. Investiţia este foarte necesară, din cauza vechimii mari a clădirii şcolii, dar şi a riscului ca aceasta să rămână fără autorizaţie de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu. Pentru bugetul local, factura se ridică la aproximativ 200.000 lei.

Problemă veche

Clădirea liceului are o vechime de peste 100 ani, iar instalaţiile sanitare sunt depăşite. De asemenea, instituţia nu este racordată la reţeaua de canalizare a oraşului. În aceste condiţii, încă din anul 2009, s-a solicitat alocarea de fonduri de la bugetul local pentru rezolvarea problemei. „Una dintre vechile probleme ale liceului o reprezintă obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare, datorită faptului că toaletele existente sunt insuficiente pentru numărul de elevi, iar gradul lor de deteriorare este destul de avansat. Teoretic, ele nu mai corespund unei funcţionări civilizate. Sperăm ca, având sprijinul Primăriei Mediaş, să reabilităm aceste toalete, dar şi să mai construim unele noi. De asemenea, clădirea fiind foarte veche, nu este racordată la canalizarea oraşului şi ar trebui să intrăm, totuşi, în rândul instituţiilor de învăţământ normale care funcţionează în municipiul nostru”, a subliniat Teodora Ion, directorul Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth”.

Se discută luni

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare instalaţii sanitare, apă şi canalizare la Liceul Teoretic «Stephan Ludwig Roth»” se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Mediaş. Aceasta se va desfăşura luni după-amiază, de la ora 16.00, în sala de şedinţe „Daniel Thellmann” a Primăriei Mediaş.
    Trimite prin e-mail