duminică, 13 octombrie 2013

Publicat la 10/13/2013 08:30:00 a.m. de Anonim

Reţeta VIP: Prăjitură cu mere

Simpla, dar niciodată banala prăjitură cu mere este preferata Iustinei Nicula, directorea Grădiniţei de copii nr. 12 din Mediaş. Pentru cititorii Monitorului, ea a dezvăluit această reţetă mereu savuroasă.




Prăjitură cu mere

Ingrediente: 1 kg de mere, 1 cană de zahăr + 100 gr pentru mere, 1 cană de lapte, 3 ouă, 100ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, scorţişoara, făină (aprox. 20 linguri cu vârf), 3-4 linguri pesmet pentru merele călite (opţional)
Mod de preparare: Merele cu/fără coajă se dau prin răzătoare. Se călesc cu puţin zahăr (100 gr sau după preferinţe) şi scorţişoară (după preferinţe). Se lasă cca 7-8 minute să se „răcorească“ şi se adaugă 3-4 linguri de pesmet pentru a absorbi umezeala. Separat se amestecă ouăle cu zahărul până devine o compoziţie cremoasă, se adaugă restul ingredientelor (uleiul, laptele, praful de copt, zahărul vanilat şi esenţe - după preferinţe). Se adaugă făină până obţinem o compoziţie mai goasă decât o smântână consistentă... aproximativ 20 de linguri cu vârf. Într-o tavă tapetată cu ulei şi făină sau cu hârtie de copt, turnăm 3/4 din compoziţie, peste punem merele şi apoi restul de compoziţie. Se lasă la cuptor aproximativ 35-40 de minute, la 180 de grade, până devine aurie deasupra. Poftă bună!


    Trimite prin e-mail