vineri, 18 octombrie 2013

Publicat la 10/18/2013 06:37:00 p.m. de Redacţie

Misiune dificilă pe malul Dunării

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaș vrea să-și continue seria evoluţiilor pozitive şi în deplasarea de la Galaţi.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Cristi Dulca joacă, sâmbătă, împotriva unei formaţii cu orgoliul profund rănit. Oţelul Galaţi a fost spulberată, etapa trecută, cu scorul de 7-2, pe terenul CFR-ului şi a ajuns pe poziţia a 13-a în clasamentul Ligii I, la doar trei puncte de zona „fierbinte“. De partea cealaltă, gaziştii au patru victorii consecutive în campionat, care au urcat gruparea de pe Târnava Mare pe locul 7.

Ştiu ce îi aşteaptă

Cu un moral foarte bun, alb-negrii joacă la Galaţi cu gândul la un nou succes. Cu toate acestea, Dulca este conştient că misiunea Gazului va fi una foarte dificilă, iar eşecul dureros înregistrat de moldoveni etapa trecută va complica şi mai mult lucrurile. „Ne-am pregătit foarte bine pentru următorul meci din campionat, de la Galaţi. Va fi o deplasare foarte grea cu o echipă care a suferit în ultima etapă pe terenul CFR-ului şi cu siguranţă nu ne va aştepta cu braţele deschise“, avertizează tehnicianul medieşean.

Perioadă bună

Mediașul traversează o perioadă fastă în campionat: a legat patru victorii şi nu a mai pierdut de şapte meciuri. Antrenorul alb-negrilor crede că, după începutul de sezon foarte dificil, jucătorii săi formează un grup unit şi au învăţat să rămână concentraţi până la finalul fiecărui joc. „Este o perioadă bună a noastră, a tuturor, dar campionatul este lung. Nicio echipă nu e de neglijat. Au fost meciuri importante pe care le-am câştigat ca şi cele cu Universitatea Cluj, când am revenit de la 0-1 contra Coronei Braşov, cu Pandurii sau Petrolul. Am fost egalaţi de Steaua şi Vaslui în meciuri pe care trebuia să le câştigăm. Am învăţat că trebuie să rămânem concentraţi până la final“, a conchis Dulca.

Remiză spectaculoasă în Gruia

Profitând de pauza competiţională prilejuită de meciurile echipei naţionale, Gazul a jucat duminica trecută o partidă de pregătire pe terenul formaţiei CFR Cluj (3-3). Disputa a fost una spectaculoasă, iar tabela de marcaj s-a modificat de nu mai puţin de şase ori. Răzvan Avram - în minutul 28 - şi Cristi Bud - în minutul 39 - au marcat pentru Gaz Metan în prima repriză, iar Tade a stabilit scorul pauzei din lovitură de pedeapsă. În debutul reprizei secunde, Zarko Markovici a dus scorul la 3-1, însă Clujul a mai înscris de două prin Gabionetta care a marcat din penalti, iar ulterior din acţiune.
    Trimite prin e-mail