vineri, 18 octombrie 2013

Publicat la 10/18/2013 01:53:00 p.m. de Redacţie

Ineficienţa costă! Formaţia lui Ţenter a înregistrat a doua înfrângere consecutivă


Eșec după eșec în campionat! Formația Gaz Metan Mediaș a pierdut partida disputată pe teren propriu cu Steaua Eximbank, la capătul unei evoluţii presărate cu foarte multe greşeli. Alb-negrii au alergat tot meciul după egalare, însă au fost învinşi de propria lor lipsă de eficienţă.


Autor: Alex PÎNTEA

La sfârşitul săptămânii trecute, steliştii au început foarte bine partida din Sala Sporturilor şi au condus cu 29-16 după primul sfert în care au dat recital de la distanţă prin Nyakundi şi Gallimore. Gaz Metan a turat motoarele în următoarele zece minute şi a reuşit să reducă din diferenţă până la pauza mare. Sfertul al treilea a aparţinut tot gazdelor care au continuat să se apropie de pe tabela de marcaj, iar ecartul la intrarea în actul decisiv a scăzut la doar trei puncte, scor 52-49. Gazul a reuşit chiar să egaleze şi treacă la conducere, însă a fost doar un foc de paie. Steaua a preluat din nou controlul şi s-a distanţat la 10 puncte, diferenţă pe care alb-negri nu au reuşit să o mai recupereze.

Cel mai slab meci

S-a încheiat 79-74 pentru formaţia lui Mladen Jojic, care are trei victorii în tot atâtea partide, în timp ce Gaz Metan are două eşecuri şi un singur succes până acum. La finalul partidei pierdute, antrenorul Marcel Ţenter a recunoscut că formaţia sa a făcut cel mai slab meci de până acum. „Am luat toate deciziile posibile greșite, în atac și în apărare am avut cred că cel mai prost joc pe care l-am jucat în toate meciurile care le-am avut până acum. Din păcate, nu am fost clari în tot ceea ce am făcut și Steaua a câștigat în mod meritat. Au reușit să joace mai limpede, ideile lor de atac s-au văzut mai clar și oamenii lor au jucat fără nici un fel de complex, au înscris atunci când echipa a avut nevoie, ceea ce noi nu am făcut“, a mărturisit Țenter.

Nu este o surpriză

De partea cealaltă, tehnicianul militar a explicat că victoria nu reprezintă o surpriză pentru el. „Diferenţa a fost făcută de dorinţa noastră de a câştiga! Am crezut că putem face asta. Am început campionatul foarte bine, aşa că victoria nu reprezintă o surpriză pentru mine. Problema a fost că, fiind o echipă nouă, este nevoie de timp pentru acomodare, asta nu se întâmplă peste noapte. În seara asta, totuşi, nu sunt prea mulţumit. Am câştigat, asta este bine, în circa 70% din meci am evoluat foarte bine, dar eu sunt un antrenor care vorbeşte cu jucătorii despre diferenţa de 30%, de ce nu reuşim să evoluăm foarte bine tot meciul“, a comentat Mladen Jojic.


Misiune facilă

Sâmbătă, Gaz Metan va disputa o nouă partidă pe teren propriu. La Mediaş vine Farul Constanţa, echipă care a pierdut la scor toate partidele disputate în acest sezon. Explicaţia este foarte simplă: „marinarii“ au un lot format în marea majoritate din jucători aflaţi la vârsta junioratului. În aceste condiţii, jocul va fi un simplu antrenament cu public pentru gazişti şi nu se va pune decât problema diferenţei de scor.
    Trimite prin e-mail