joi, 3 octombrie 2013

Publicat la 10/03/2013 10:18:00 p.m. de Anonim

Aglomeraţie la bursa absolvenţilor

Peste 300 de locuitori din municipiul Mediaş şi din zona de nord a judeţului Sibiu au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, desfăşurată vinerea trecută la la Centrul Cultural „Casa Schuller“.


Autor: Alex PÎNTEA

La ora deschiderii evenimentului, mai multe dintre mesele angajatorilor erau goale. Cu toate acestea, şomerii au aşteptat cu răbdare, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă dintre cele 124 disponibile.

Mulţi chemaţi, puţini aleşi

Dintre persoanele prezente la bursă, doar 32 au fost selectate în vederea încadrării în muncă. „La bursa de la Mediaş au participat un număr de 320 de persoane care au avut de ales dintre cele 124 de posturi oferite de către 16 agenţi economici. Dintre persoanele intervievate, un număr de 32 au fost selectate în vederea încadrării în meserii precum inginer de sistem în informatică, economist, inginer mecanic, operator montaj linii automate, muncitor necalificat la asamblarea-montarea pieselor, confecţioner articole din piele şi înlocuitori, muncitor necalificat în industria confecţiilor, sudor, electrician şi altele. Pe lângă punerea faţă în faţă efectiv a cererii cu oferta de forţă de muncă, bursa a încercat şi o familiarizare a proaspeţilor absolvenţi cu practicile de căutare a unui loc de muncă, cu participarea la interviuri de angajare, precum şi cu tendinţele actuale ale pieţei muncii“, motivează Dana Radu, responsabil relaţii mass-media în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Sibiu. În total, la bursa absolvenţilor desfăşurată simultan la Mediaş şi Sibiu au fost prezente aproape 1.000 de persoane.
    Trimite prin e-mail