duminică, 29 septembrie 2013

Publicat la 9/29/2013 02:23:00 p.m. de Anonim

Speranţe pentru „Pruncul Isus“

Centrul de Recuperare Neuromotorie „Pruncul Isus“, singura unitate specializată de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din zona Mediaş, ar putea primi finanţare de stat pentru a funcţiona.


Autor: Aurelian LUNGU

Măsura va fi promovată dacă Parlamentul va aproba proiectul de lege privind subvenţionarea din fonduri publice a serviciilor sociale acordate de asociaţii, fundaţii şi cultele recunoscute de către lege. Deocamdată, documentul se află în discuţie la nivel naţional, iar dacă va deveni lege, termenul de aplicare posibil este data de 1 ianuarie 2014.

Act adiţional

Deocamdată, Consiliul Judeţean a decis să acorde în folosinţă gratuită spaţiile şi utilităţile folosite de centrul de la Mediaş, pentru ca acesta să poată funcţiona în continuare. Ca urmare a unei hotărâri votate ieri după-amiază, Direcţia Generală  pentru Protecţia Copilului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj au prelungit prin act adiţional contractul de comodat încheiat acum zece ani şi care urma să expire la 30 septembrie. „Centrul servicii specializate de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din zona Mediaş, ajutând astfel şi pe părinţii acestora, închiderea lui făcând ca o parte dintre aceşti copii, cei care au o situaţie materială modestă sau precară, să rămână fără posibilitatea de a beneficia de acest tip de servicii (singurele centre de recuperare din judeţ fiind cele din Sibiu - în cadrul Spitalului de Psihiatrie «Dr. Gheorghe Preda», care este foarte aglomerat, C.P.C.D. Speranţa Sibiu şi U.C.O.S. Sibiu, iar deplasarea este costisitoare şi deloc facilă pentru aceştia)“, motivează Dana Lupică, şefa Serviciului Strategii, Dezvoltare Economică şi Socială din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu.
    Trimite prin e-mail