sâmbătă, 21 septembrie 2013

Publicat la 9/21/2013 04:01:00 p.m. de Redacţie

Primul poliţist voluntar pe străzile Mediaşului

Singurul poliţist voluntar din Mediaş şi-a început activitatea.


Autor: Alex PÎNTEA

După ce a trecut de perioada de instruire desfăşurată la sediul Poliţiei Locale, Ioana Cătană a ieşit, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru prima dată în patrulare. Tânăra a acţionat alături de un alt poliţist local, iar prima sa misiune a fost să verifice tichetele de parcare de pe strada Constantin Brâncoveanu, situată în imediata apropiere a pieţei agroalimentare.

A depăşit emoţiile

Ioana Cătană
A avut şi emoţii, însă i-au trecut repede, pentru că - spune ea - este foarte hotărâtă să urmeze această carieră. „A fost foarte bine, îmi place. Am început cu nişte note de constatare privind parcările. Am fost puţin emoţionată, pentru că nu am mai făcut niciodată aşa ceva, însă a fost lângă mine un agent şi m-a ajutat. Nu m-am gândit să renunţ, pentru că am fost hotărâtă şi am ştiut ce vreau să fac“, a mărturisit Ioana. În vârstă de 24 de ani, Ioana Cătană a absolvit Facultatea de Drept, specializarea Poliţie Locală, şi se descrie drept o persoană bine organizată şi responsabilă. „Am terminat anul trecut Facultatea de Drept, specializarea Poliţie Locală, şi îmi doresc foarte mult să lucrez în acest domeniu. Personal, consider că poliţiştii îşi fac treaba, iar principala problemă cu care se confruntă este ordinea publică. Mi-ar plăcea să rămân pe acest post, deoarece mi se pare ceva de viitor“, a mărturisit ea, înainte de a îmbrăca uniforma de poliţist local.

Au fost trei

Tânăra absolventă de Drept este, în momentul de faţă, singurul poliţist voluntar din oraş. Iniţial, trei persoane s-au înscris pentru a lucra ca şi poliţişti voluntari, însă în cele din urmă doar Ioana s-a prezentat la instruire. În luna iunie a acestui an, Consiliul Local Mediaş a aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare a activităţii poliţiştilor voluntari. Anterior, Poliţia Locală Mediaş a întocmit un proiect cu privire la cooptarea a rândurile sale a unor voluntari. Practic, prin intermediul acestuia, Poliţia Locală şi-a propus să îşi mărească personalul fără a spori costurile.
    Trimite prin e-mail