vineri, 27 septembrie 2013

Publicat la 9/27/2013 07:46:00 p.m. de Anonim

Mâine dimineaţă, medieşenii sunt aşteptaţi la cea mai amplă acţiune de igienizare

Curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi! Asta îşi propune să facă şi în 2013 proiectul „Let’s Do It România“, cu ajutorul voluntarilor din întreaga ţară. La nivelul municipiului Mediaş, societăţi comerciale precum Apa Târnavei Mari, Kromberg & Schubert, Romgaz, Transgaz, Kaufland, ONG-uri, sute de voluntari pun umărul la această acţiune. Eco-Sal va asigura transportul gratuit pentru deşeurile strânse, Primăria Mediaş se va implica şi ea, la fel ca şi Consiliul Local al Tinerilor.


Autor: Alex PÎNTEA

Ziua de mâine va fi pentru cei mai mulţi dintre noi una obişnuită.  Pentru voluntarii „Let’s Do It România“, ziua va fi una lungă şi agitată. Dar se va încheia cu satisfacţia că fiecare a contribuit la igienizarea unui colţ de natură pe care nepăsarea, indiferenţa ori lipsa bunului simţ îl transformaseră într-o groapă de gunoi. Anul acesta, organizatorii îşi doresc cel puţin la fel de mulţi voluntari ca în 2012, cu toate că în oraş se întâmplă şi alte evenimente în aceeaşi zi.

Cristina PUSTAI | coordonator local:  „Sperăm ca anul acesta să fie cel puţin atâtea persoane câte au fost anul trecut, dacă nu chiar mai multe. În principiu, vin aceiaşi oameni care au fost anul trecut, mai câştigăm elevi de clasa a IX-a, chiar şi de şcoală generală. Rugămintea noastră este ca toţi cei care doresc să vină să intre pe pagina web special creată pentru acest eveniment, www.pentrumedias.ro, şi să se încrie. Pentru că, la Mediaş, sâmbătă este Ziua Recoltei, punctul de întâlnire va fi la ora 8 dimineaţa în faţa Centrului Cultural «Casa Schuller» din Piaţa Regele Ferdinand I.“

Primăria Mediaş susţine şi de această dată campania de igienizare a zonelor din jurul municipiului. Primarul Teodor Neamţu spune că administraţia locală nu avea cum să nu se implice într-un proiect pe care îl consideră extrem de generos. „Campania «Let’s Do It România» mi se pare una generoasă, o campanie care vine în sprijinul naturii, în sprijinul obţinerii unui mediu curat. Municipalitatea nu poate să rămână indiferentă la o astfel de acţiune, mai ales că Mediaşul are o tradiţie deosebită în ceea ce priveşte igienizarea oraşului. Astfel, administraţia publică locală, împreună cu societăţile şi serviciile aflate în subordinea Primăriei Mediaş, a hotărât să se implice în această campanie care are un efect deosebit prin numărul mare de medieşeni care doresc să participe la acest proiect“, a apreciat Neamţu.


Eco-Sal va sprijini, la rândul său, campania naţională de igienizare prin asigurarea transportului gratuit pentru deşeurile strânse de voluntari. „Operatorul de salubritate a dorit să se implice în proiectul «Let’s Do It România». Societatea va asigura transportul deşeurilor colectate în această zi. Astfel de acţiuni de ecologizare au fost iniţiate şi de către Eco-Sal cu diferite ocazii, fiind implicaţi mai ales tinerii din municipiul Mediaş“, a amintit Iosif Balog, directorul general al operatorului de salubritate.
    Trimite prin e-mail