luni, 16 septembrie 2013

Publicat la 9/16/2013 08:30:00 a.m. de Redacţie

Grădiniţă nouă la Automecanica

Primarul Teodor Neamţu a discutat cu inspectorul şcolar general al județului Sibiu, Ştefan Firu, proiectul înfiinţării unei grădiniţe în cartierul Automecanica.

Edilul motivează că a primit foarte multe cereri în acest sens de la medieşenii care locuiesc în zona Aviaţiei. „Ţinând cont de dezvoltarea industrială a zonei, pentru că acolo va fi platformă industrială extinsă cu spaţiile de la Aviaţie, şi faptul că vor lucra foarte mulţi oameni în zonă, cred că se impune înfiinţarea unei grădiniţe“, a anunţat Neamţu. La această dată, în Mediaș funcționează unsprezece grădinițe de stat.
Pentru viitor, primarul are în vedere înființarea de campusuri şcolare formate din câte o grădiniţă, o şcoală generală şi un liceu. „Ideea pe care eu o am de mult timp în cap a fost aceea de a forma, acolo unde avem posibilitatea, campusuri şcolare care să cuprindă tot sistemul de învăţământ preuniversitar, cum este, de exemplu, zona din jurul Colegiului «Mediensis», unde în apropiere este şi şcoala nr. 3 şi grădiniţa «Dumbrava minunată», cum este Liceul «St. L. Roth» care e în aceeaşi curte cu grădiniţa nr. 1 şi cu şcoala «Hermann Oberth», cum este Liceul «Axente Sever» care este în gard cu grădiniţa nr. 2 şi foarte aproape de şcoala generală nr. 2, cum este chiar şi «Automecanica», care a funcţionat în sistemul acesta liceu-şcoală generală, având ca structură şcoala generală nr. 6“, a amintit Teodor Neamțu. (A. L.) 

    Trimite prin e-mail