luni, 23 septembrie 2013

Publicat la 9/23/2013 08:41:00 a.m. de Redacţie

Asalt în Cupă, împotriva Energiei Rovinari

Formaţia lui Marcel Ţenter joacă, diseară, prima partidă oficială din acest sezon. "Bineînţeles că ne apărăm Cupa câştigată anul trecut", le promite tehnicianul fanilor medieşeni.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaş va întâlni, în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş, Energia Rovinari, în turul inaugural al Cupei României. Gruparea de pe Târnava Mare este actuala deţinătoare a trofeului, aşa că obiectivul este clar, victoria. „Bineînţeles că ne apărăm Cupa României, trofeu câştigat sezonul trecut. Este prima partidă oficială în faţa propriilor suporteri, aşa că ne dorim un succes şi, evident, vrem să mergem în faza următoare a competiţiei după această dublă manşă“, spune tehnicianul Marcel Ţenter. 

Marcel Ţenter
Au luat Cupa Mureş

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a câştigat toate cele trei partide disputate în cadrul Cupei Mureş. Mai întâi, s-au impus în faţa formaţiei sârbe Metalac Valjevo, iar apoi au câştigat la capătul unei partide foarte spectaculoase în compania formaţiei gazdă, Baschet Club Târgu-Mureş cu scorul de 104-98. În sfârşit, în ultima partidă a turneului au învins Steaua CSM Eximbank şi au intrat practic în posesia trofeului. „Mă bucur că am scăpat fără accidentări majore. Am avut şase meciuri într-un interval de nouă zile şi a fost foarte greu din punct de vedere fizic să susţinem efortul necesar pentru acestea, însă băieţii au răspuns bine la tot ceea ce le-am cerut“, a explicat Ţenter.

Teste utile

Gaziştii au disputat în ultima perioadă un număr de opt partide de verificare. Dintre acestea au pierdut una singură, în compania campioanei Asesoft Ploieşti, partidă disputată în cadrul Cupei Steaua. În celelalte jocuri au învins de câte două ori Timba Timişoara, Steaua Eximbank, şi o dată Baschet Club Municipal Piteşti, Baschet Club Târgu-Mureş şi formaţia sârbă Metalac Valjevo. Două dintre partide s-au disputat la Mediaş şi câte trei la Bucureşti şi Târgu-Mureş. „Am putut să văd capacitatea de joc a fiecărui jucător şi modul în care reacţionează echipa în anumite perioade ale partidei. Am avut meciuri foarte tari care mi-au dat speranţa că aceasta echipă poate dezvolta un joc colectiv foarte eficient şi sper să fim competitivi atât în campionatul intern, cât şi în EuroChallenge. Este bine că am întâlnit echipe cu un potenţial fizic foarte bun, cum este spre exemplu cea din Mureş“, a mai arătat tehnicianul grupării de pe Târnava Mare.

Schimbări în campionat

În condiţiile în care formaţia CSŞ Giurgiu s-a retras din campionat, a fost efectuată o nouă tragere la sorţi pentru ţintarul Ligii Naţionale de Baschet. În urma acesteia, s-a stabilit ca Gaz Metan să debuteze în prima etapă în compania formaţiei Asesoft Ploieşti. Partida se va disputa în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş.
    Trimite prin e-mail