vineri, 20 septembrie 2013

Publicat la 9/20/2013 12:03:00 p.m. de Anonim

Ambulanţe şi autospeciale noi pentru judeţul Sibiu, prin fonduri europene

Au fost livrate o parte din autospecialele şi ambulanţele achiziţionate în cadrul proiectului "Echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă".


În cursul lunii iunie a fost finalizată ultima procedură de achiziţie publică din cadrul proiectului „Echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă”, anunţă reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Centrul Transilvaniei", într-un comunicat de presă. Astfel, la momentul actual sunt semnate contractele de furnizare pentru toate cele 44 de echipamente licitate, şi anume: 18 ambulanţe, patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare şi 22 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică. 
Conform prevederilor contractuale, până la sfârşitul lunii august au fost livrate 14 ambulanţe şi cele patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, acestea fiind date în comodat Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor din Regiunea Centru. Celelalte patru ambulanţe şi cele 22 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică urmează să fie livrate în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014. 
Proiectul „Echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă”, finanţat prin Programul Operaţional Regional este implementat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Centrul Transilvaniei", ai cărei membri fondatori sunt judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Acesta are o valoare totală de 20.289.752,74 lei, din care 15.765.115,77 lei reprezintă finanţare nerambursabilă şi o durată de implementare de 27 de luni. Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect. (A. L.)
    Trimite prin e-mail