vineri, 13 septembrie 2013

Publicat la 9/13/2013 10:31:00 a.m. de Redacţie

10.000 de gazişti păstrează tradiţia


Lucrătorii din industria gazului metan au motive de sărbătoare. Cei peste 10.000 de angajaţi ai SNGN Romgaz şi SNTGN Transgaz marchează, astăzi, Ziua Gazistului.


Autor: Alex PÎNTEA

A intrat în tradiţia post-revoluţionară a salariaţilor din industria gazului metan ca, anual, să fie sărbătorită ziua meseriei - Ziua Gazistului. Sărbătoarea în sine reprezintă o reînnodare a şirului de obiceiuri specifice lucrătorilor care, acum mai bine de un secol, au pus bazele unor activităţi economice deosebite, respectiv, exploatarea, transportul şi utilizarea gazelor naturale în România. 

Concursuri teoretice şi sportive

Pentru angajaţii Societăţii Naturale de Gaze Naturale Romgaz, ziua de astăzi este una deosebită. De altfel, pe tot parcursul săptămânii, aceştia au participat la o serie de concursuri sportive, dar şi teoretice. Luni, angajaţii s-au întrecut la şah, table, tenis de masă şi tenis de câmp, competiţie desfăşurată la Târgu-Mureş, iar marţi şi miercuri s-a desfăşurat un campionat de fotbal. Ieri a avut loc şi concursul de meserii, fiind desemnat cel mai bun sondor, cel mai bun operator extracţie, cel mai bun lăcătuş mecanic şi cel mai bun compresorist. Manifestările dedicate Zilei Gazistului se vor încheia pe 18 septembrie, cu un eveniment dedicate pensionarilor din Romgaz. Acesta se va desfăşura la Casa Gazelor Naturale.

Întreceri la Bran

Sărbătoare este şi pentru angajaţii Societăţii Naturale de Transport Gaze Naturale Transgaz. Aceştia vor participa, săptămâna viitoare, în perioada 17-20 septembrie, la Bran, la mai multe manifestări organizate cu prilejul Zilei Gazistului. 120 de salariaţi ai Transgaz din toată ţara se vor întrece la concursuri teoretice în urma cărora se va desemna cel mai bun operator gaze, cel mai bun electrician, dar şi cel mai bun lăcătuş. De asemenea, se vor organiza şi concursuri sportive de şah, table, tenis de masă, popice şi biliard.

Zi de tradiţie

Prin tradiţie, Ziua Gazistului se ţine în fiecare a doua vineri din luna septembrie. Cele două societăţi medieşene care activează în domeniul gazelor naturale îi acordă însă aprecierea şi atenţia cuvenite şi transformă această aniversare într-o serie de evenimente. Astfel, anual sunt organizate acţiuni cu caracter profesional, sportiv şi cultural.
    Trimite prin e-mail