sâmbătă, 3 august 2013

Publicat la 8/03/2013 02:01:00 p.m. de Anonim

Rezultatele admiterii de vară: la ULBS au rămas libere aproape 70 % din locurile cu taxă

Nouă din zece locuri bugetate au fost ocupate în prima sesiune de admitere pentru următorul al universitar, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS). Cele mai căutate facultăţi sunt cele de Medicină, Ştiinţe Economice, Inginerie şi Ştiinţe.

ULBS a organizat în luna iulie prima sesiune de admitere în anul universitar 2013-2014. În urma înscrierilor, s-au ocupat peste 90% din locurile bugetate şi peste 30% din locurile cu taxă scoase la concurs, anunţă reprezentanţii Universităţii. Gradul de ocupare a locurilor bugetate scoase la concurs pentru studiile universitare de licenţă este între 63,3% (Facultatea de Teologie) și 100% (Facultatea de Ştiinţe Economice). Gradul de ocupare a locurilor cu taxă pentru studiile universitare de licenţă variază între 10,8% (Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului) şi 96% (Facultatea de Medicină). Cea mai mare căutare au avut-o facultăţile de Medicină, Ştiinţe Economice, Inginerie şi Ştiinţe. Peste 75% din candidaţii înscrişi în prima sesiune de admitere au confirmat locul primit şi vor deveni, începând cu luna octombrie, studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
Locurile neocupate vor fi scoase la concurs într-o a doua sesiune de admitere, care va avea loc la începutul lunii septembrie. Este vorba de 1.953 de locuri bugetate şi cu taxă, la forma de învăţământ cu frecvenţă, la care se adaugă 770 de locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă şi la distanţă.
În ceea ce priveşte studiile universitare de master, s-au ocupat 76% din locurile bugetate şi 14% din locurile cu taxă, rămânând disponibile 1.675 locuri bugetate şi cu taxă pentru cea de-a doua sesiune de admitere, respectiv 345 de locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă. "Oferta educaţională pentru admiterea din septembrie poate suferi modificări cauzate de retragerea unor candidaţi declaraţi admişi în prima sesiune şi, prin urmare, candidaţii sunt îndemnaţi să urmărească site-ul ULBS", arată Daliana Drăguţescu, de la Departamentul de Comunicare şi Marketing al ULBS. (A. L.)
    Trimite prin e-mail