sâmbătă, 24 august 2013

Publicat la 8/24/2013 08:21:00 a.m. de Redacţie

Gaz Metan Mediaş: un nou început

Gaz Metan Mediaş va aborda noul sezon cu o echipă schimbată aproape în totalitate. Noul lot este format din jucători români, americani, sârbi şi un moldovean. De la începutul acestei săptămâni, baschetbaliştii noştri se antrenează în Sala Sporturilor, iar astăzi şi mâine sunt programate două partide de pregătire la Mediaş, cu Timba Timişoara. Publicul nu va avea acces, însă, la cele două jocuri.


Autor: Alex PÎNTEA

Marcel Ţenter a condus, luni după-amiază, primul antrenament în Sala Sporturilor, în condiţiile în care până acum a fost plecat cu echipa reprezentativă a României. Tehnicianul care antrenează şi naţionala spune că cel mai mult se va lucra pentru omogenizarea lotului, pentru a eficientiza „chimia“ jocului. „Este o echipă nouă, va trebui să lucrăm foarte mult la stabilirea relaţiilor de joc. Sper că alegerile făcute vor fi unele reuşite“, a mărturisit Ţenter.

Willie Kemp

Vrea să fie campion

Americanul Willie Kemp şi-a propus să câştige campionatul cu Gaz Metan. Conducătorul de joc promite că va face tot posibilul pentru a-şi ajuta echipa să câştige fiecare partidă pe care o va disputa. El a auzit numai lucruri bune despre noua sa echipă înainte de a semna. „Am avut mai multe opţiuni, dar am auzit multe lucruri bune despre Gaz Metan, despre faptul că au jucători buni şi au făcut o figură frumoasă în EuroChallenge, aşa că am venit să joc cât mai bine şi să câştig campionatul. Vreau să fac tot ce pot pentru a-mi ajuta echipa să câştige. Voi recupera, voi juca în defensivă, voi înscrie, orice este nevoie pentru a-mi ajuta echipa. Eu sunt un jucător de echipă“, susţine Kemp.

Baschet de calitate

Extrema Slavisa Bogavac vrea ca noua sa echipă să joace un baschet de calitate şi a mărturisit că abia aşteaptă să debuteze în EuroChallenge. „Am avut mai multe opţiuni, dar am vorbit cu mai mulţi jucători sârbi care au evoluat aici şi cu agentul meu şi am decis să vin la Mediaş. Ştiu multe despre Gaz Metan de la alţi jucători şi nu am auzit decât lucruri pozitive. Vreau să jucăm un baschet de calitate. Eu am jucat mai mulţi ani în Serbia, dar va fi pentru prima dată când voi evolua în EuroChallenge. Ştiu că, sezonul trecut, Gaz Metan s-a descurcat foarte bine, a fost aproape de faza superioară a competiţiei. Va fi, însă, destul de greu, pentru că vom juca la mijlocul săptămânii în EuroChallenge, iar la sfârşitul săptămânii în campionatul României“, a recunoscut sârbul.

Obiective clare

Un alt nou-venit este grecul Giorgios Tsiaras, pe care Ţenter l-a convins să vină la Mediaş. „Mă bucur că sunt aici. Am auzit multe lucruri bune despre echipă, dar şi despre oraş, de asta am ales Gaz Metan. Am vorbit cu antrenorul care m-a convins să vin, mi-a explicat că vom avea obiective clare şi vom juca foarte bine“, dezvăluie noul pivot, în vârstă de 31 ani. Tsiaras a semnat un contract valabil pe un sezon cu gruparea de pe Târnava Mare. Înalt de 2,07 metri, el a evoluat ultima dată în ţara natală, în tricoul formaţiei Aris Salonic.

Oportunitate bună

Conducătorului de joc Kyle Shiloh i s-a părut o oportunitate bună să continue cu Gaz Metan Mediaş. Jucătorul s-a declarat convins că noua echipă va da satisfacţie. „Îl cunosc pe antrenor, am vorbit cu Andrei Mandache despre mai multe lucruri şi mi s-a părut o oportunitate bună să continui la Gaz Metan. Nu ştiu exact cum va fi noul sezon, dar sunt convins că va merge bine, avem speranţe mari, ca întotdeauna, dar cred că vom forma o echipă bună“, a conchis americanul.
    Trimite prin e-mail