joi, 1 august 2013

Publicat la 8/01/2013 12:03:00 p.m. de Anonim

Cu mobilul la muzeu


Vizitatorii muzeului din Mediaş pot, de ieri, să afle informaţii despre exponate cu ajutorul telefonului mobil. Proiectul SM@RT-EXPO a devenit realitate.


Autor: Alex PÎNTEA

Muzeul Municipal Mediaş este partener într-un proiect de valorificare a patrimoniului cultural naţional în mediul virtual intitulat SM@RT-EXPO, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. În cadrul acestuia au fost realizate 12 expoziţii tematice virtuale pe un site web. Noutatea absolută este aceea că la expoziţia permanentă au fost adăugate completări în imagini şi texte care pot fi accesate prin intermediul telefoanelor inteligente.

Pentru tineri

Au fost plasate Quick Response (QR) Code-uri în cadrul expoziţiilor de bază din cinci muzee. „Vizitatorii vor accesa mult mai rapid informaţiile asociate pieselor expuse, vor descoperi patrimoniul cu propriul smartphone. Tot ce au de făcut în această privinţă este să fie posesorii unui telefon de ultimă generaţie, de tip smartphone, pe care să îl apropie de codul de pe eticheta exponatului pentru a scana informaţiile respective“, arată managerul de proiect Valer Rus. SM@RT-EXPO a fost demarat de către Muzeul „Casa Mureşenilor“ din Braşov, în parteneriat cu Muzeul Carpaţilor Răsăriteni, Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat“, Muzeul de Istorie Sighişoara şi Muzeul Municipal Mediaş. Scopul proiectului constă în realizarea unor noi instrumente şi metode de valorificare a patrimoniului cultural naţional prin intermediul tehnologiei informaţiei adresate tinerei generaţii.

Citeşte şi:
    Trimite prin e-mail