joi, 1 august 2013

Publicat la 8/01/2013 01:23:00 p.m. de Anonim

Cea mai importantă arteră care traversează Mediaşul nu este o prioritate pentru Guvern

Sibiu - Mediaș - Sighișoara, la loc comanda! Tronsonul DN14 care traversează Mediaşul a revenit în administrarea municipalităţii, după ce CNADNR a anunţat că nu are bani să-l reabiliteze.


Autor: Mihai COLIBABA

Cea mai importantă arteră care traversează oraşul de la est la vest, care include Şoseaua Sibiului şi străzile Hermann Oberth, Horea, Cloşca, Aurel Vlaicu şi Brateiului, va trebui reparată pe cheltuiala şi pe nervii şoferilor medieşeni. În cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii locali au adoptat o hotărâre care prevede revenirea în administrarea orașului a celor 7,5 km de drum.

Cinci ani degeaba

Măsura vine după ce autorităţile de la Bucureşti au informat municipalitatea că nu mai au bani şi pentru reabilitarea DN14 pe raza Mediaşului, anulând astfel eforturile făcute în ultimii cinci ani pentru ca lucrarea să fie inclusă în proiect. „Din 2006 până în 2011 ne-am chinuit să fie emisă o hotărâre de Guvern prin care această porțiune de drum să fie preluată în administrarea CNADNR, în vederea reabilitării. Acum aproximativ o lună am primit o adresă de la CNADNR prin care eram rugați să inițiem o hotărâre a Consiliului Local care să aprobe o hotărâre de Guvern prin care administrarea drumului pe teritoriul Mediașului să treacă înapoi în administrarea municipiului. CNADNR nu mai are bani de reabilitat drumul pe traseul municipiului“, le-a spus jurnaliştilor primarul Teodor Neamțu.

Neamţu nu pierde speranţa

Deşi recunoaşte că vestea primită de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) l-a dezamăgit, Neamţu îşi pune nădejdea că măcar centura ocolitoare a Mediașului va putea fi realizată. „Am văzut că s-au mișcat lucrurile, că există acest pachet de variante ocolitoare care include Bacăul, Bistrița, Tg. Mureș, Reghin și Mediaș pentru care a fost reactualizat proiectul și a fost identificată și sursa de finanțare. Dacă s-ar face această centură ocolitoare, aş fi mulțumit“, a menţionat edilul.

Cu forţe proprii

Una peste alta, drumul „bombardat“ rămâne în grija municipalităţii care va încerca să-l întreţină prin plombări mari şi reabilitarea stratului superficial. Până la startul finanţărilor pe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene. "Reabilitarea amplă a acestui drum va fi prinsă într-o strategie de dezvoltare, în care pe perioada 2014 - 2020 să obținem fonduri europene nerambursabile. În cadrul acestei reabilitări, vom avea în vedere modernizarea tuturor drumurilor de tranzit, inclusiv DN14A, către Târnăveni", a dezvăluit Neamţu.
    Trimite prin e-mail