miercuri, 24 iulie 2013

Publicat la 7/24/2013 11:45:00 a.m. de Anonim

PeDale organizează un maraton în Cindrel

250 de participanţi de toate vârstele, de la cei fără pretenții până la profesioniști recunoscuți în branșă, se vor întrece în cursa de alergare pe traseu montan, competiţie organizată în munţii Cindrel, pentru a doua oară la Sibiu.



Autor: Mădălina MOCANU

Ediţia de anul acesta se va desfăşura în primul weekend din luna august şi constă în trei probe de pregătire: maraton (42 km), semimaraton (21 km) şi cursa în familie, de aproximativ 5 km, un eveniment organizat pentru cei mici şi cei mari. Ultima dintre probe este organizată anul acesta în premieră şi urmează vechiul drum ce venea de pe drumul naţional de la Sibiu, în centrul staţiunii sau aşa numitul drum „Trecătoarea Cerbilor“.

Traseul maratonului

Startul se va da din centrul staţiunii Păltiniş, din parcarea hotelului Casa Turiștilor. Se va ocoli hotelul, și se iese în drumul ce vine de la Sibiu la intersecția cu drumul spre Șanta. De aici se va coborî spre telescaun, se va trece de cabana Nora și se va intra pe poteca ce duce spre Șaua Bătrâna prin poiana Găujoara (cruce roșie). Poteca va trece pe lîngă stâna din Şaua Bătrâna iar după 7 km de la start ajungem la primul punct de alimentare (PA) și primul punct de control (CP), CP1 P. Babei, de aici traseul de maraton se desparte de cel de semimaraton. Maratoniștii vor continua pe traseul de creastă prin Șaua Șerbănei - CP2, până la Șaua Cânaia, unde se va coborî spre refugiul de sub Iezerul Cindrelului - CP3 și PA. Din acest punct, traseul va urca accentuat spre Iezerul Mare al Cindrelului, iar apoi spre cel mai înalt punct din Cindrel, Vf. Cindrel (2.244 metri). Acesta este şi jumătatea traseului, de aici continuând mai mult în coborâre spre Păltiniş prin Şaua Ştefleşti, Refugiul Cânaia - CP4 şi PA; Şaua Şerbănei - CP5 - Vf. Rozdeşti pe sub Vf. Bătrâna P. Babei - CP6, Poiana Găujoara - CP7 spre staţiunea Păltiniș.

Şase repere

Pe parcursul traseului, participanţii vor avea de identificat şase obiective: Casa Turiştilor, vila lui Ceauşescu, Vila 12, Vila lui Constantin Noica, schitul Păltiniş şi mormântul lui Constantin Noica. Startul va fi dat din staţiunea Păltiniş, una dintre cele mai vechi staţiuni montane din România. Primele două probe includ trei categorii de vârstă: 18-29 de ani, 30-39 ani şi peste 40 de ani, atât la masculin cât şi la feminin, plus categoria Open pe fiecare gen, reprezentând cele mai bune rezultate per total. Condiţiile de înscriere precum şi formularul pot fi găsite pe site-ul www.inalergare.ro. La prima ediţie a competiţiei „Cindrel ÎnAlergare“ s-au aliniat la start peste 150 de participanţi, printre care şi sportivi recunoscuţi în domeniu, precum: Adrian Bostan, Silviu Bălan, Radu Milea, Daniela Marin sau Ioana Mica. Concursul "Cindrel ÎnAlergare" este organizat de Asociația PeDale.
    Trimite prin e-mail