joi, 11 iulie 2013

Publicat la 7/11/2013 11:49:00 a.m. de Anonim

Medieşean cercetat pentru evaziune fiscală. 245 kg de carne confiscată

Ieri, în cadrul acţiunilor specifice desfăşurate de poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise cu ocazia comercializării animalelor vii şi a furturilor de animale, în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Tribunalul Sibiu, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul şi la sediul societăţii comerciale a unui medieşean.

foto: Wikimedia Commons
"P. Nicolae este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 lit. b din Legea nr.241/2005, constând în aceea că sacrifică şi procesează carne iar produsele obţinute sunt comercializate către diferite societăţi fără a întocmi documente legale, fără a conduce contabilitate şi fără a achita către bugetul statului impozitul pe venitul obţinut", a anunţat inspectorul principal Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. Simultan, poliţiştii au efectuat 11 verificări economice la diferite societăţi care au legătura cu învinuitul.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii de la Fraude au stabilit că societatea deţinută de Nicolae P. are ca obiect de activitate prelucrarea şi conservarea cărnii, fabricarea produselor din carne, comerţ cu amănuntul a cărnii şi a produselor din carne, fără a deţine autorizaţie emisa de Direcţia Sanitar Veterinară. Animalele sacrificate provin fie din ferma pe care acesta o deţine, fie de la persoane fizice.
Cu ocazia verificărilor, a fost confiscată cantitatea de 245 kg de carne şi produse din carne, precum şi suma de 3.260 lei provenită din vânzarea cărnii şi a produselor din carne, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 1.500 de lei.
Cercetările în acest caz continuă. (A. L.)
    Trimite prin e-mail