joi, 11 iulie 2013

Publicat la 7/11/2013 08:58:00 p.m. de Anonim

Final de proiect la Şcoala de Gaz

109 persoane au fost calificate la Şcoala Naţională de Gaz, în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene.


Autor: Alex PÎNTEA

La începutul acestei săptămâni s-a desfăşurat la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş întâlnirea de final a unui proiect de formare profesională continuă. Intitulat „Creşterea competitivităţii organizaţiilor din Regiunea Centru prin calificarea/recalificarea personalului în domeniile operator la extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor şi sudor“, acesta a durat 24 de luni şi a fost cofinanţat cu 2,1 milioane de lei din Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

109 beneficiari

Timp de doi ani, beneficiarii au fost calificaţi sau, după caz, recalificaţi în meseriile de sudor şi operator gaze naturale. Toţi participanţii vor primi certificate care atestă că au urmat aceste cursuri. „Programul se va încheia la sfârşitul acestei luni şi se referă la reconversia profesională a adulţilor în ceea ce ştim noi să facem, una specifică gazului metan, iar a doua - sudori. Calificarea «operator la extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor» este o calificare pe care doar noi o facem în toată ţara. Prin acest curs am realizat reconversia profesională a 109 angajaţi din Mediaş şi din regiunea noastră şi care o bună parte lucrează acum în ceea ce i-am pregătit“, se mândreşte Ştefan Valea, directorul Şcolii de Gaz.

Cu bani europeni

Proiectul de formare profesională continuă a demarat în vara anului 2011. Participanţii au avut parte de cursuri teoretice în laboratorul de mecanică-geologie din cadrul şcolii, dar şi aplicaţii practice la puncte de lucru aparţinând societăţii Romgaz. Obiectivul general al proiectului a fost creşterea calităţii şi competitivităţii organizaţiilor prin calificarea/recalificarea resurselor umane în domeniile „operator la extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor“, respectiv „sudor“.
    Trimite prin e-mail