sâmbătă, 27 iulie 2013

Publicat la 7/27/2013 04:49:00 p.m. de Anonim

Axente Sever atrage investitori şi se dezvoltă

„Duduie“ economia în comuna Axente Sever, acolo unde edilul Marius Grecu a înţeles că încurajarea investitorilor este benefică pe termen lung pentru întreaga comunitate.


Autor: Aurelian LUNGU

Considerat un model pentru politicile sale de atragere a investiţiilor nu doar de către colegii primari, ci şi de parlamentarii din zona de nord, Marius Grecu administrează comuna în care a fost inaugurat, recent, cel mai mare parc fotovoltaic din judeţul Sibiu. Mai mult decât atât, Grecu susţine proiectul unui alt doilea astfel de parc şi a anunţat că Axente Sever va mai câştiga, anul acesta, încă  doi investitori importanţi, printre care se numără şi producătorul de cabluri electrice PaderTeG. „Economia locală eu zic că merge bine. Vor fi încă două firme, Grasin SRL şi PaderTeG de la Copşa Mică, care o să-şi desfăşoare activitatea, din toamnă, la Axente Sever. Eu îi aştept cu plăcere pe investitori, pentru că ei sunt cei care pun bazele financiare ale comunităţii“, a precizat edilul. În prezent, în comuna Axente Sever îşi desfăşoară activitatea peste 200 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate.

Trei obiective principale

Rezultatele atragerii de investiţii private, acum, că semnele crizei par să se îndepărteze, se măsoară în noi locuri de muncă şi în contribuţii consistente la bugetul local. Iar pentru locuitorii din Axente Sever şi satele aparţinătoare, mai mulţi bani în „puşculiţa“ comunei înseamnă că, dincolo de cheltuielile de funcţionare, administraţia locală poate promova proiecte care ridică nivelul de trai. „Avem trei obiective foarte mari pe care în anul acesta le vom duce la îndeplinire. Astfel, pe artera principală din Axente Sever vom executa trei kilometri de trotuare, pe partea dreaptă pe sensul de mers spre Mediaş. La Agârbiciu, o să avem o bază sportivă multifuncţională, cu un teren adecvat practicării fotbalului şi altor sporturi şi dotat inclusiv cu instalaţie de nocturnă. În acest proiect suntem parteneri cu Consiliul Judeţean Sibiu. Iar în satul Şoala ne ocupăm de reabilitarea totală a interiorului căminului cultural şi de dotarea sa cu mobilier. Anul acesta vom inaugura şi această investiţie“, a promis primarul Marius Grecu.
    Trimite prin e-mail