sâmbătă, 1 iunie 2013

Publicat la 6/01/2013 10:03:00 a.m. de Redacţie

Trei seminarii pe tema apei | AUDIO

Compania Apa Târnavei Mari S.A., operator regional de apă şi apă uzată pentru nord-estul județului Sibiu, a organizat săptămâna aceasta trei seminarii despre utilizarea biosolidelor în agricultură și protecția surselor de apă.


Autor: Alex PÎNTEA

Virgil Bucșe, director general
SC Apa Târnavei Mari SA
La evenimente au participat experți de mediu, reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-uri, elevi, studenți și experți ai firmei de consultanță TAHAL Consulting Engineers Ltd. „Prin intermediul seminariilor s-a dorit informarea publicului în legătură cu posibilitatea valorificării nămolurilor rezultate în urma proceselor de epurare a apei uzate, beneficiile și limitările utilizării biosolidelor în agricultură, prevenirea şi combaterea poluării surselor de suprafață și subterane, implementarea proiectului şi aspectele de mediu aferente“, au explicat organizatorii.

Proiect european

Seminariile s-au desfăşurat marţi la Mediaş, în sala de şedinţe „Daniel Thellmann“ a Primăriei, miercuri la Agnita, în sala de şedinţe a Primăriei, iar joi la Dumbrăveni, la Centrul de Informare și Documentare din incinta Grupului Școlar Agricol „Timotei Cipariu“. Proiectul „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu“ a fost aprobat în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, are o valoare de circa 308 milioane de lei şi beneficiază de o cofinanțare din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene în valoare de aproximativ 262 milioane de lei.

    Trimite prin e-mail