sâmbătă, 8 iunie 2013

Publicat la 6/08/2013 06:25:00 p.m. de Redacţie

Inundaţii catastrofale în nordul judeţului. Autorităţile, în alertă

foto: Antena 3
Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a promis că va trimite un buldozer în localitatea Blăjel, din judeţul Sibiu, pentru a-i ajuta pe localnici, în urma inundaţiilor care au afectat 34 de case, 23 de hectare de teren, patru poduri, cinci podeţe şi doi kilometri de drum, inclusiv în Bazna.

"Situaţia este sub control, din punct de vedere al primarului (de la Blăjel - n.r.). Personal de la ISU, cu pompe, Administraţia Apelor Române este la faţa locului, pentru a-i sprijini pe localnici. Voi aduce inclusiv un buldozer pentru a ajuta la decolmatare", a spus, joi după-amiază, Lucia Varga, citată de Agerpres.
Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, Pioară Negoiţă, a anunţat, cu acest prilej, bilanţul inundaţiilor de la Blăjel şi de la Bazna. Cea mai afectată localitate este Blăjelul, unde au căzut pese 50 de litri pe metru pătrat, în mai puţin de oră, care au dus la inundarea a 29 de case, 48 de gospodării, 18 hectare de păşuni şi teren arabil, doi kilometri de străzi secundare, patru poduri avariate şi cinci podeţe avariate.
În localitatea Bazna, alte cinci case au fost avariate de inundaţii, ca şi cinci hectare de teren arabil şi păşune.
Directorul Negoiţă nu a putut estima pagubele, însă a dat asigurări că se poate circula în zona inundată, iar apa a intrat doar în curţile şi subsolurile caselor, fără a exista sinistraţi.
    Trimite prin e-mail