duminică, 9 iunie 2013

Publicat la 6/09/2013 01:56:00 p.m. de Anonim

Două luni pentru acomodare

Noul sistem de ticketing implementat pe mijloacele de transport în comun ale societăţii Meditur a devenit funcţional la sfârşitul săptămânii trecute.


Autor: Alex PÎNTEA

Conducerea operatorului de transport public a hotărât să instituie o perioadă de tranziţie de două luni. În acest timp, călătorii vor avea timp să se obişnuiască cu noile bilete, dar şi cu folosirea cardurilor valorice sau tip abonament. Cardurile de călătorie pot fi achiziţionate de la dispeceratul societăţii Meditur, situat în cartierul Gura-Câmpului, la dispensarul medical.

Avantaje

Dan Voinea,
director general Meditur
Începând de sâmbăta trecută, medieşenii îşi pot procura biletele de călătorie de la automatele amplasate în principalele staţii din oraş. Tot atunci au intrat în vigoare şi noile tarife. Astfel, un bilet cu două călătorii va costa 3 lei, în timp ce medieşenii ce vor opta pentru un card valoric vor plăti doar 2,5 lei pentru două călătorii. „Este un început. Ne-am dat seama de foarte multele avantajele acestui sistem de care vorbim de aproximativ doi ani, iar acum am reuşit să îl pornim. Acest sistem de ticketing a început să ne inspire şi pentru alte lucruri. Cred că s-a putut vedea cum începem să echipăm staţiile de autobuz, care este un element de noutate naţională“, a explicat Dan Voinea, directorul general al operatorului de transport local de călători. Pentru o mai bună adaptare, timp de două luni de zile va rămâne funcţional şi vechiul sistem de cumpărare a titlurilor de călătorie, astfel că acestea vor putea fi cumpărate şi de la conducătorii auto.
    Trimite prin e-mail