sâmbătă, 25 mai 2013

Publicat la 5/25/2013 05:14:00 p.m. de Anonim

Visătorii îşi dau întâlnire pe baraj


Medieşenii sunt aşteptaţi, diseară, la un eveniment cu un caracter special. Acesta va avea loc de la ora 21, pe barajul de la Ighişul Nou, şi a fost intitulat simbolic „Lumina viselor comune“.


Autor: Alex PÎNTEA

Potrivit organizatorilor, participanţii vor confecţiona suporturi de lumânări din hârtie, apoi vor lansa zeci de lampioane zburătoare.

O secundă de linişte

Organizatorii îşi doresc un număr cât mai ridicat de participanţi şi speră ca evenimentul să devină o tradiţie în oraşul nostru. „Evenimentul este organizat pe o idee bazată pe «Festivalul Luminii», organizat în 23 de oraşe din ţara noastră de către Cercetaşii României. Ne-am gândit că trebuie să avem un eveniment similar şi la Mediaş şi l-am botezat «Lumina viselor comune». Nu va fi un festival, ci o secundă de linişte, în care ne oprim din agitaţia cotidiană şi ne bucurăm de lucruri simple. Câţiva voluntari, şcoli şi grădiniţe confecţionează cu zor aşa numitele «gulguţe», nişte suporturi de lumânări din hârtie, de preferinţă hârtie refolosită sau personalizată. În seara zilei de 25 mai, vom forma sigla «I Love Mediaş» din lumânări şi vom lansa câteva zeci de lampioane zburătoare pe platoul de lângă barajul de la Ighişul Nou. Ne vom bucura de frumos, de linişte şi de prieteni, fiecare cu un vis propriu, dar neapărat şi cu unul comun“, detaliază Kadar Tamas, unul dintre organizatorii evenimentului de mâine seară.
    Trimite prin e-mail