sâmbătă, 11 mai 2013

Publicat la 5/11/2013 08:46:00 a.m. de Anonim

Puncte din Moldova

Din cauza Mediaşului, FC Vaslui şi-a ratat şansa de a juca în Europa League.

Autor: Alex PÎNTEA

Elevii lui Gheorghe Mulţescu au continuat seria evoluţiilor bune în returul de campionat. Alb-negrii au remizat marţi, la Vaslui, scor 1-1, prin golul marcat de Dan Roman, iar în Vinerea Mare au învins pe teren propriu Ceahlăul Piatra Neamţ, după ce au fost conduşi. Gruparea de pe Târnava Mare se menţine pe poziţia a zecea în clasamentul Ligii I şi va juca diseară, acasă, cu Oţelul Galaţi.

Roman, omul-soluţie

Moldovenii lui Gabi Balint au avut un început bun de meci. În minutul 19, aceştia au reuşit deschiderea scorului prin Buhăescu. Jucătorul Vasluiului a şutat la colţul lung şi l-a învins pe Răzvan Pleşca. Peste doar cinci minute, Răzvan Avram a avut şansa egalării, însă mingea trimisă de acesta a trecut pe lângă poartă. În debutul reprizei secunde, Roman a scăpat singur spre poarta adversă. Şutul său a fost respins greu de Straton. Totuşi, acelaşi jucător a reuşit să egaleze în minutul 80, atunci când a marcat cu un şut din careul de 16 metri. „A fost o cădere fizică după pauză, există o blazare. Nu pot să îmi explic ce se întâmplă. Vor trebui luate măsuri clare din vară. Problema e că nu mai există încredere. Obiectivul pentru finalul sezonului este supravieţuirea. Dl. Porumboiu are toate motivele să fie nemulţumit”, a recunoscut Balint.

Dan Roman a ratat golul în debutul reprizei secunde, dar tot el a reparat situaţia


Mulţescu e mulţumit

Tehnicianul Gazului Metan a mărturisit, la finalul partidei încheiate la egalitate 1-1 pe terenul Vasluiului, că este mulţumit de rezultat. Gheorghe Mulţescu susţine că punctul obţinut este unul bun pentru formaţia sa. „Dacă stau și mă gândesc, sunt mulțumit de rezultat. Dar ultima ocazie am avut-o noi! Totuși, nemulțumitului i se ia darul, așa că este bine și un punct. Am contribuit și noi la spectacolul de pe teren. Noi am intrat greu în joc, dar în repriza a doua am reușit să ne orientăm mai bine spre poartă și să fim mai preciși. Dacă ai un mesaj pentru jucători, ei sunt profesioniști și trebuie să se pregătească, ca să nu se degradeze forma lor sportivă. E normal să jucăm, e mult mai ușor când ai un obiectiv care poate fi atins, dar și atunci e presiune mai mare. Acum nu mai avem presiune, dar nu e motivația prea mare. Am însă un grup de jucători care reacționează pozitiv la cerințele mele și ale clubului. Astăzi a fost oboseala foarte mare, probabil că n-au ieșit drobul și mielul de tot din sistem, în prima repriză”, a glumit Mulţescu.

Motivat de obiectiv

Eric de Oliveira a contribuit la golul egalării marcat de Gaz Metan Mediaș, în remiza de la Vaslui, scor 1-1. Cu toate că se declară mulțumit cu un punct cucerit în Moldova, jucătorul a spus că obiectivul medieșenilor este să ajungă pe locul 7, de care îi despart în prezent trei puncte. „Din fericire, noi am reușit să egalăm și să mergem acasă cu un punct. Fiecare meci reprezintă o motivare în plus, avem obiectivul nostru de realizat, iar acela este clasarea pe poziţia a 7-a în clasamentul Ligii I. Fiecare trebuie să aibă o motivație în plus, să vrea să ajungă la o echipă mai bună, cu un salariu mai bun”, a comentat brazilianul.

Victorie clară

În etapa trecută, desfăşurată chiar în Vinerea Mare, Gaz Metan a primit vizita Ceahlăului. Moldovenii au deschis scorul la Mediaş în minutul 14, atunci când Golubovic a reluat o minge din voleu şi l-a învins pe Pleşca. Gazul a egalat în minutul 35, prin Răzvan Avram. Acesta a înscris cu capul la prima sa atingere de balon, după ce fusese introdus în teren în locul lui Azdren Llullaku. În ultimul minut al primei reprize, acelaşi Avram l-a deschis excelent pe Bawab care a înscris pe lângă Miron şi a stabilit scorul pauzei, 2-1 pentru Gaz Metan. Alb-negrii au marcat şi în repriza a doua, prin Nicandro Breeveld, care a stabilit scorul final al întâlnirii, 3-1 pentru gruparea de pe Târnava Mare.

Batem Oţelul cât e cald? 

Gaz Metan va întâlni diseară, pe propriul teren, Oţelul Galaţi. În tur, gruparea de pe Târnava Mare a pierdut în deplasare cu scorul de 2-0, astfel că alb-negrii vor revanşa. Înaintea acestei partide, gaziştii sunt pe poziţia a zecea în clasamentul Ligii I, în timp ce gălăţenii sunt un loc mai jos, pe 11. Partida va începe la ora 18.00.



    Trimite prin e-mail