vineri, 17 mai 2013

Publicat la 5/17/2013 08:58:00 a.m. de Anonim

Primul eşec acasă


Gruparea de pe Târnava Mare a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu în „era Mulţescu“. Alb-negrii au fost învinşi de Oţelul Galaţi cu 2-1, după ce au condus cu 1-0. Luni, vor întâlni în deplasare CSMS Iaşi, formaţie care luptă pentru evitarea retrogradării.


Autor: Alex PÎNTEA

După o primă repriză încheiată cu scor alb, gaziştii au reuşit să deschidă scorul în partida cu Oţelul în minutul 47. Brazilianul Vitinho, abia intrat în teren, a înscris cu capul după o centrare a lui Răzvan Avram. Oaspeţii au egalat, însă, după doar două minute, prin Benga, care l-a învins pe Pleşca printr-un şut de la 12 metri. Bawab a înscris în poarta Oţelului, însă golul a fost anulat de către arbitrul Dragoş Teodor pentru un presupus fault în atac. În minutul 59, fostul gazist Cosmin Vancea a reluat o minge din careul mic, iar cu puţin noroc, aceasta a intrat în poarta medieşenilor. În final, Alex Munteanu a lovit bara transversală, iar Oţelul a plecat de la Mediaş cu toate cele trei puncte.

Oboseală şi ghinion

În urma acestui rezultat, gruparea de pe Târnava Mare se menţine pe poziţia a zecea în clasamentul Ligii I. Tehnicianul Gazului Metan a comentat, la finalul partidei, că echipa sa este în continuare „cobai pentru arbitri“. Mulţescu a acuzat şi lipsa de prospeţime a jucătorilor săi. „Am spus şi înainte că vom avea un meci greu, cu un adversar care joacă foarte bine în deplasare. De fapt, asta a fost şi caracteristica gălăţenilor în anul în care au câştigat campionatul. O echipă reactivă, nu activă, obişnuită să reacţioneze. Se apără bine şi caută să profite de contraatacurile jucătorilor de viteză şi de greşelile adversarului. Toate astea au fost îndeplinite, adică şi contraatacurile şi greşelile noastre, iar apoi a mai apărut şi arbitrul la rampă“, a conchis antrenorul medieşenilor.

Gigi MULŢESCU | antrenor Gaz Metan Mediaş: „Arbitrul a ieşit la rampă, a pus umărul vârtos şi, în loc să fie 2-1 pentru noi, a fost 2-1 pentru Oţelul. Suntem în continuare cobaii arbitrilor aduşi de prin Divizia B sau C. Acolo de-abia arbitrează şi sunt aduşi să împartă dreptatea în Liga I. E păcat, se stabilesc ierarhii false.“


Victorie meritată

De partea cealaltă, antrenorul secund al Oţelului este de părere că victoria a fost una meritată. Marian Dinu a considerat că acest succes vine într-o perioadă zbuciumată pentru formaţia sa şi că diferenţa în teren s-a făcut la capitolul angajament. „Cred că a fost cel mai bun meci al nostru din acest retur de campionat. Cred că am câştigat pe merit, ţinând cont de numărul mare de ocazii de gol din prima repriză. Mă bucur foarte mult că, după ce-am primit un gol relativ uşor, în debutul reprizei a doua, băieţii au reuşit să treacă peste aceasta şi să întoarcă rezultatul. De fapt, este un meci care încununează o perioadă zbuciumată din istoria de anul acesta a clubului nostru“, a conchis Dinu.

Jucăm la Iaşi

Gaz Metan închide etapa cu numărul 32, luni seara, de la ora 21.30, în deplasare cu CSMS Iaşi. În tur, moldovenii au reuşit să învingă surprinzător la Mediaş, datorită unui gol marcat în prelungiri.
    Trimite prin e-mail