vineri, 31 mai 2013

Publicat la 5/31/2013 12:18:00 p.m. de Redacţie

Mai mult „verde“

Elevii de la Şcoala Generală „Hermann Oberth“ au învăţat despre colectarea separată într-un mod inedit.


Autor: Alex PÎNTEA

„Laboratorul verde al reciclării“ a ajuns din nou, marţi, în municipiul Mediaş. Este vorba de un proiect educaţional interactiv prin intermediul căruia copiii de şcoală generală din toată ţara sunt iniţiaţi în universul colectării selective şi a reciclării deşeurilor de ambalaje. 

Lecţie 2.0

Elevii de la Şcoala Generală „Hermann Oberth“ din municipiul Mediaş au avut parte de o experienţă interactivă. Aceştia au urcat în autocarul care găzduieşte laboratorul verde, au vizionat un film 3D despre colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor, apoi au participat la un concurs pentru verificarea cunoştinţelor. „Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase și inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică și interactivă. Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experiență multimedia completă, stimulându-le interesul față de procesul de colectare seletivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animații pe tema colectării selective și a unui spot didactic în ceea ce privește reciclarea de ambalaje“, a explicat Sorin Cristian Popescu, directorul general al societăţii Eco-Rom Ambalaje.

Protejarea mediului

Una dintre principalele componente ale acestui proiect este implicarea cadrelor didactice și a părinților, aceștia având un rol deosebit de important în educarea și responsabilizarea celor mici. Astfel, Eco-Rom Ambalaje încurajează mentorii copiilor să exerseze colectarea selectivă atât la școală, cât și acasă, ca un prim pas pentru protejarea mediului. „Ne bucurăm să le oferim celor mici o experiență completă și dinamică de învățare care, în cele din urmă, sperăm să îi mobilizeze pentru protejarea  mediului, o responsabilitate ce trebuie să caracterizeze generația lor“, argumentează Popescu. 

Proiect la nivel naţional

Laboratorul verde al reciclării este un proiect educaţional, rezultatul direct al unui parteneriat între societatea Eco-Rom Ambalaje, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, respectiv Ministerul Mediului şi Pădurilor. În primul semestru al anului școlar 2012-2013, programul se desfăşoară în 25 de orașe din țară, implicând peste 4.000 de elevi din 50 de școli primare.
    Trimite prin e-mail