luni, 27 mai 2013

Publicat la 5/27/2013 11:12:00 a.m. de Anonim

Inconştienţi în trafic



Un bărbat din Aţel a ajuns la Spitalul Municipal Mediaş cu răni grave, după ce s-a răsturnat de pe mopedul pe care-l conducea.

Accidentul s-a petrecut vineri, iar poliţiştii au stabilit că bărbatul în vârstă de 60 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut pe carosabil din cauză că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În plus, se pare că el nu avea nici permis de conducere. "Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că, susnumitul nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, faptă prevăzută si pedepsită de art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002R şi de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 alin.1 din OUG 195/2002R", informează Anca Bloancă, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

Un accident similar s-a petrecut sâmbătă, la Şeica Mică. Mopedistul în vârstă de 40 de ani s-a dezechilibrat şi a căzut pe marginea carosabilului, iar poliţiştii au stabilit că acesta nu deţinea nici permis de conducere şi, mai mult, era băut bine. "În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1m08mg/l alcool pur în aerul expirat", arată Anca Bloancă. Tot sâmbătă, un localnic din Dumbrăveni, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat pe DJ 142 E, conducând un moped fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Cercetările continuă în toate cele trei cazuri.
Oboseala era să-i vină de hac unui tânăr de 23 de ani, din Târgu Mureş. Sâmbătă, acesta conducea o autoutilitară pe DN 14 Sibiu-Mediaş-Sighişoara. În apropierea comunei Axente Sever, el a pierdut controlul volanului şi s-a răstunat în afara şoselei. Şoferul s-a ales cu răni uşoare şi a fost transportat la Spitalul Municipal Mediaş. Potrivit Poliţiei, el nu consumase alcool, ci era doar foarte obosit. (A. L.)

    Trimite prin e-mail