sâmbătă, 27 aprilie 2013

Publicat la 4/27/2013 10:19:00 a.m. de Anonim

Mediaşul a câştigat titlul de „Luptător” în competiţia naţională „Oraşul Reciclării”

Mediaşul a fost premiat de societatea Eco-Rom Ambalaje în cadrul Galei „Orașul Reciclării”, pentru cea mai mare cantitate de deşeuri de ambalaje/locuitor colectată, la egalitate cu municipiile Sf. Gheorghe şi Zalău. Marele câștigător a fost municipalitatea din Tulcea, care va beneficia de o zonă de picnic amenajată conform legilor în vigoare.



Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaș a fost premiat la categoria „Luptător”. „Am avut plăcerea de a primi un premiu de excelenţă în numele municipiului Mediaş pentru activitatea în domeniul reciclării. Ne bucurăm de premiu, suntem printre primele trei oraşe din România în domeniul reciclării dintr-un total de 22 de oraşe, dintre care doar două nereşedinţă de judeţ”, se mândreşte primarul Teodor Neamţu. 

Sorin Cristian POPESCU | director general Eco-Rom Ambalaje: „Deși competiția s-a încheiat, bătălia pentru reciclare continuă! Autoritățile locale au o responsabilitate foarte mare în ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor legale de reciclare – este vorba despre reducerea lunară cu 15% a cantității de gunoi depus pe groapă și reciclarea a 50% din deșeul menajer până în 2020. Doar prin implicarea acestora, a populației și prin susținerea industriei putem atinge standardele europene impuse și țara noastră poate performa în domeniul reciclării.”

Tone de deşeuri

Pe parcursul competiției, în municipiul Mediaș au fost colectate separat 280.923 kg de deșeuri de ambalaje, dintre care 130.110 kg de hârtie-carton, 107.620 kg de sticlă, 42.720 kg de plastic și 473 kg de metal. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării autorităților locale și a partenerilor acestora – operatori de salubritate și organizații de profil. Obiectivul proiectului a fost acela de a implica şi mobiliza cele mai importante sisteme de colectare separată din portofoliul Eco-Rom Ambalaje, pentru ca serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să înceapă să crească.

Proiect naţional

Proiectul inițiat de Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei „Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a fost adresat primăriilor de municipiu și s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013. „Toate cele 20 de primării înscrise în competiție s-au implicat și mobilizat, astfel încât serviciile de colectare separată a deșeurilor de ambalaje să se desfășoare în cele mai bune condiții și cantitățile colectate să înceapă să crească. Ele reprezintă un model la nivel național și, în ciuda rezultatelor slabe ale României la nivel european în ceea ce privește reciclarea, în domeniul deșeurilor de ambalaje țara noastră și-a îndeplinit anual obligațiile asumate. Iar acest lucru se datorează, în principal, contribuției industriei în dezvoltarea și extinderea sistemului de colectare separată prin Eco-Rom Ambalaje”, a menţionat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

20 de oraşe

În bătălia pentru titlul de „Oraşul Reciclării” s-au înscris 20 de locaţii-cheie în care Eco-Rom Ambalaje susține dezvoltarea serviciilor de colectare separată: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, sectorul 1 și sectorul 6 București.
    Trimite prin e-mail