marți, 16 aprilie 2013

Publicat la 4/16/2013 07:26:00 p.m. de Redacţie

Mai mult verde pentru Mediaş

Primăria Municipiului Mediaş va planta, anul acesta, peste 12.500 de puieţi. Edilii au dat, astăzi, startul campaniei de împădurire.


Autor: Alex PÎNTEA

Acţiunea masivă de împădurire este organizată în zona Greweln, Hula Baznei şi în Graia de Sus. Acţiunea este una de tradiţie în ultimii ani, iar împădurirea va avea ca efect şi stabilizarea terenului în aceste zone. 

100.000 de puieţi în cinci ani

Municipalitatea va împăduri circa 2,5 hectare de teren, cu puieţi de stejari, frasini, paltini şi salcâmi. Printre cei care au pus umărul la acţiunea de împădurire au fost şi edilii Mediaşului, Teodor Neamţu şi George Petrescu. „Este vorba de o tradiţie, aceea de a împăduri şi de a încerca să stabilizăm dealurile din jur. Se fac plantaţii complete, dar şi umpleri de goluri. Aş vrea să reamintesc faptul că, din anul 2008 şi până anul trecut, Mediaşul a plantat aproximativ 18,7 hectare de pădure şi încă patru hectare de completare, materializate în aproximativ 100.000 de puieţi. Anul acesta vom planta alte 2,5 hectare. În total vor fi plantaţi 12.600 de puieţi, printre care amintim stejari, frasini, paltini şi salcâmi. Scopul principal al acestor acţiuni îl reprezintă consolidarea terenului şi menţinerea unui mediu verde în municipiul nostru. După plantare, vor urma acţiuni de tratare cu îngrăşăminte complexe şi, încetul cu încetul, pădurea Mediaşului se va îmbogăţi“, a explicat primarul Teodor Neamţu, astăzi, la debutul campaniei de împădurire.



    Trimite prin e-mail