vineri, 19 aprilie 2013

Publicat la 4/19/2013 09:03:00 a.m. de Redacţie

80 de posturi la bursa generală

Şomerii medieşeni au şansa, astăzi, să-şi găsească un loc de muncă.


Autor: Alex PÎNTEA

Locuitorii din zona de nord a judeţului Sibiu pot alege dintre cele 80 de posturi oferite la bursa generală a locurilor de muncă. Evenimentul se va desfăşura în această dimineaţă, începând cu orele 9.00, la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mediaş de la fosta unitate militară de aviaţie.

Acces gratuit

Aceasta va fi prima bursă generală a locurilor de muncă din acest an. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu a contactat mai mulţi agenţi economici din Mediaş şi din împrejurimi, iar o parte şi-au confirmat deja prezenţa. Medieşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă nu vor plăti nici o taxă de participare. „Dintre agenţii economici contactaţi de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, un număr de zece au confirmat prezenţa la bursa de la Mediaş. Această măsură activă pentru prevenirea şi combaterea şomajului este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă, participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici, cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, fiind gratuită“, a subliniat Dana Radu, responsabil relaţii mass-media în cadrul AJOFM Sibiu.

Meserii variate

71 dintre oferte li se adresează persoanelor cu studii medii, în timp ce restul sunt pentru persoane cu studii superioare. „Cele mai multe sunt pentru persoane cu studii medii. Angajatorii caută persoane specializate în meserii precum contabil, lucrător comercial, confecţioner articole din piele, sudori, muncitori necalificaţi, cofetari, electricieni. Sunt disponibile şi nouă posturi pentru persoane cu studii superioare. Sunt căutaţi ingineri electromecanici, translatori şi asistent-manager. Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi a locurilor de muncă să crească“, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a AJOFM Sibiu. 

Şomaj în scădere

Rata şomajului a scăzut pentru a doua lună consecutiv atât la Mediaş, cât şi în zonă. Conform datelor oferite de către AJOFM Sibiu, la sfârşitul lunii trecute erau înregistraţi aproape 2.700 şomeri în zonă, din care 854 în Mediaş. „În municipiul de pe Târnava Mare erau înregistraţi, la sfârşitul lunii martie, 854 de şomeri, cu 34 mai puţini decât în luna anterioară. În total, în zona de nord a judeţului Sibiu sunt 2.690 persoane fără un loc de muncă“, completează Dana Radu.



    Trimite prin e-mail