vineri, 26 aprilie 2013

Publicat la 4/26/2013 12:11:00 p.m. de Anonim

Dispută pentru apa medieşenilor

Deputatul Gheorghe Roman nu a sprijinit deloc proiectul extinderii şi modernizării reţelei de apă şi apă uzată, iar acum încearcă să manipuleze opinia publică. Acuzaţia vine din partea lui Virgil Bucşe, directorul general al societăţii Apa Târnavei Mari S.A.


Autor: Alex PÎNTEA

Gheorghe Roman a adresat, săptămâna trecută, o solicitare Ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice având ca subiect autosesizarea Ministerului Mediului care ar fi obligat Apa Târnavei Mari să returneze 6,7 milioane de lei din fondurile europene alocate proiectului. De asemenea, social-democratul a solicitat şi poziţia ministerului în ceea ce priveşte modul de desfăşurare al lucrărilor şi termenul concret de finalizare.

Replica lui Bucşe

Reprezentantul operatorului regional de apă şi apă uzată a afirmat, în schimb, că proiectul a fost tratat cu toată seriozitatea, iar Roman face declaraţii politicianiste, „care încearcă să manipuleze opinia publică prin declaraţii incomplete sau voit trunchiate care au ca scop denigrarea acestui proiect şi a celor implicaţi în derularea lui”. „Desigur, dacă timp de cinci ani nu ai avut bunăvoinţa de a te informa cu privire la mecanismele şi procedurile tehnico-instituţionale care guvernează acest proiect, acum, la finalizarea lui, este frustrant să nu poţi capitaliza această realizare, cel mai important proiect de investiţii derulat în regiunea de nord-est a judeţului Sibiu”, a subliniat Bucșe.

Cele mai mici corecţii din ţară

În ceea ce priveşte cele 6,7 milioane de lei despre care s-a spus că ar fi trebuit returnate, Bucşe a reamintit că, în decembrie 2012, Curtea de Apel Alba a emis sentinţa prin care admite suspendarea notei de constatare a Ministerului Mediului şi corecţia financiară de 6,7 milioane de lei. „În acest moment, corecţiile financiare aplicate proiectului sunt de doar 0,08% din valoarea acestuia, fiind cele mai mici din ţară. Afirmaţia că Ministerul Mediului ne-ar fi cerut returnarea sumei de 6,7 milioane de lei denotă că Gheorghe Roman nu cunoaşte nici măcar liniile generale de derulare a acestui tip de fonduri nerambursabile”, a conchis Virgil Bucşe.
    Trimite prin e-mail