vineri, 5 aprilie 2013

Publicat la 4/05/2013 02:15:00 p.m. de Redacţie

Copiii învaţă despre apă


Elevii din Mediaş pot urmări filme cu tematica apei, prezentate de Astra Film Sibiu, şi o expoziţie franceză la Colegiul Tehnic „Mediensis“, în perioada 1-5 aprilie, cu prilejul Anului Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei.


„Este o mare bucurie pentru noi că programul Astra Film Junior este solicitat la nivel naţional. Programul e foarte popular în rândul elevilor din judeţul Sibiu, iar acum vor avea acces la aceste filme zeci de mii de elevi din toată ţara. Acest lucru este posibil şi datorită unui parteneriat foarte valoros şi de prestigiu cu Institutul Francez, care, pentru al doilea an consecutiv, a solicitat ca programul Astra Film Junior Sibiu să se desfăşoare şi în centrele sale din ţară“, a declarat Dumitru Budrala, directorul Astra Film. Pentru buna desfăşurare, la Mediaş şi-au dat concursul Asociaţia Fran-Mediensis, profesorii de franceză din oraş şi Lectoratul Francez din cadrul ULBS.

Interes din toată ţara

Potrivit organizatorilor, Astra Film Junior este singurul program de educaţie vizuală prin film documentar din România dedicat copiilor şi adolescenţilor. Programul este laureat al Galei Societăţii Civile în 2012 la secţiunea „Educaţie, învăţământ, cercetare“. Iniţiat în 2009, Astra Film Junior a pornit de la necesitatea unei educaţii prin imagine puţin existente în România şi din dorinţa de a oferi un program de calitate ca o alternativă la programele TV. Pe baza rezervărilor, organizatorii estimează că Astra Film Junior on Tour va fi vizionat de peste 30.000 de elevi din România. (A. L.)



    Trimite prin e-mail