vineri, 29 martie 2013

Publicat la 3/29/2013 05:42:00 p.m. de Anonim

Zece străzi în lucru

Primăria Mediaş a predat, la începutul acestei săptămâni, amplasamentul pentru zece străzi care vor fi reabilitate cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Lucrările vor fi realizate de două firme din Turcia şi Botoşani şi vor consta în introducerea sistemului de apă-canal, unde este cazul, respectiv turnarea de covor asfaltic. Primul pachet care va intra într-un proces de reabilitare în perioada imediat următoare este compus din străzi aflate în cartierul Vitrometan, în zona Gravorilor şi Baia de Nisip. „Este vorba de străzile Gravorilor, Aron Cotruş, Baia de Nisip, Şlefuitorilor, Primăverii, Verii, Vâlcele, Vulcani şi Bâlea. Acesta este un prim lot de străzi, iar în continuare, în funcţie de vreme şi de organizarea constructorilor, vom «ataca» şi celelalte străzi“, a menţionat viceprimarul George Petrescu.
Municipalitatea a împrumutat 33 de milioane de lei pentru realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră şi apă-canal pe 39 străzi din municipiul Mediaş şi nouă străzi din satul aparţinător Ighişul Nou. Creditul este contractat pe o durată de 11 ani, cu o perioadă de graţie de un an. (A. P.)



    Trimite prin e-mail