vineri, 29 martie 2013

Publicat la 3/29/2013 05:13:00 p.m. de Anonim

Să rupem „complexul Braşov“!

Gruparea de pe Târnava Mare nu a învins niciodată FC Braşov după Revoluţie, însă şi-a propus să facă acest lucru mâine seară. Alb-negrii au victorii pe linie acasă în acest retur şi vor să o ţină tot aşa.


Autor: Alex PÎNTEA

În tur, gaziştii au pierdut cu scorul de 3-1, după ce au deschis scorul pe tabela de marcaj prin Victoraş Astafei. Gaz Metan Mediaş are şi probleme de lot, Nicandro Breeveld fiind suspendat, în timp ce Cojocnean şi Florin Dan sunt accidentaţi. Partida va începe mâine seară, de la ora 19.00, şi se va televiza pe DigiSport1.


Obligaţi la victorie

„Este un meci foarte greu, dar avem obligaţia să îl câştigăm“, a mărturisit tehnicianul Gheorghe Mulţescu. Braşovul are jucători rapizi şi pierde greu în deplasare, însă Mulţescu s-a declarat convins că Gaz Metan poate sparge gheaţa şi să obţină primul succes în faţa formaţiei de sub Tâmpa. „Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, în compania unei echipe care pierde destul de greu în deplasare, cu jucători de viteză, precum Buga, Iulian Popa, Batin, care pot face oricând diferenţa. Eu, personal, nu pot spune că există un complex faţă de braşoveni, sau, chiar dacă există, el va trebui spulberat, pentru că venim după contraperformanţa de la Turnu Severin, iar o victorie este imperios necesară“, anticipează Mulţescu.

Perioadă de încărcare

Antrenorul Mediaşului a profitat de pauza competiţională prilejuită de jocurile echipei naţionale cu Ungaria şi Olanda pentru a-şi duce jucătorii la un potenţial fizic cât mai ridicat. Gheorghe Mulţescu nu este, însă, pe deplin mulţumit, deoarece nu a putut disputa niciun meci de verificare, din cauza vremii neprielnice. „Am insistat foarte mult în cele două săptămâni pe latura fizică, dar şi pe studierea fiecărui jucător în parte. Obişnuiesc să analizez inclusiv bioritmul celor 18 jucători pe care îi păstrez în lot înaintea fiecărei partide, ba chiar şi compatibilitatea zodiilor acestora. De cele mai multe ori, însă, valoarea şi forma sportivă sunt criteriile decisive de selecţie“, a dezvăluit Mulţescu.

Lipsuri în lot

Gaz Metan are şi probleme de efectiv înaintea partidei de mâine seară. Din păcate, olandezul Nicandro Breeveld a acumulat patru cartonaşe galbene şi este suspendat. De asemenea, Cojocnean este în continuare nerefăcut, iar Florin Dan a suferit o accidentare. Vestea bună pentru gruparea de pe Târnava Mare este aceea că brazilianul Vitinho Medeiros este apt de joc şi ar putea fi folosit o repriză în partida contra stegarilor.

Gigi MULŢESCU | antrenor Gaz Metan Mediaş: „Obişnuiesc să analizez inclusiv bioritmul celor 18 jucători pe care îi păstrez în lot înaintea fiecărei partide, ba chiar şi compatibilitatea zodiilor acestora. De cele mai multe ori, însă, valoarea şi forma sportivă sunt criteriile decisive de selecţie.“

Au condus degeaba

În turul de campionat, Gaz Metan a deschis scorul la Braşov, dar a plecat în cele din urmă învinsă. Formaţia lui Cristian Pustai a pierdut cu scorul de 3-1. Gaziştii au condus la Braşov printr-un gol marcat de Victoraş Astafei din penalty, în primul minut al reprizei secunde, însă braşovenii au întors meciul în cinci minute, prin dubla lui Iulian Popa. Mai întâi, acesta a egalat cu o lovitură de cap în minutul 55, fază precedată de un fault la portar, apoi, în minutul 60, şi-a adus formaţia în avantaj. Scorul final a fost stabilit de Paul Batin, în prelungiri, cu un şut de la 11 metri.

Amical anulat

Partida de pregătire pe care echipa Gaz Metan trebuia să o dispute sâmbătă trecută cu UTA Arad, ocupanta locului 5 în clasamentul Seriei a II-a a ligii secunde, a fost anulat, din cauza vremii nefavorabile. Jocul trebuia să se dispute în două reprize a câte 60 de minute, pentru ca echipele să-şi ruleze loturile de jucători, profitând de pauza competiţională.



    Trimite prin e-mail