joi, 14 martie 2013

Publicat la 3/14/2013 01:58:00 p.m. de Anonim

Purtarea centurii de siguranţă, încurajată cu amenzi

În perioada 11 – 24 martie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Sibiu desfăşoară ample acţiuni în scopul determinării conducătorilor auto şi a pasagerilor de a utiliza centura de siguranţă ori mijloacele de retenţie pentru copii. Efective sporite acţionează şi pe străzile Mediaşului.

Autor: Alex PÎNTEA

Aceste acţiuni se vor desfăşura în întreg judeţul Sibiu, iar scopul lor declarat este acela de impunere a unui climat de disciplină în trafic, dar şi pentru reducerea consecinţelor accidentelor rutiere. „Poliţiştii rutieri acţionează în această perioadă pe linia impunerii portului centurii de siguranţă. Acţiunile sunt circumscrise calendarului de activităţi preventive TISPOL şi sunt desfăşurate în cadrul Campaniei TISPOL «Seatbelt», campanie al cărei principal scop este cel al conştientizării conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă“, motivează inspectorul principal Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

Pe toate sectoarele

Oamenii legii vor acţiona pe toate drumurile naţionale din judeţ, dar şi în cele două municipii. Pe lângă agenţii de Poliţie Rutieră, vor fi angrenaţi în acţiuni şi cei care lucrează în secţiile de poliţie rurală. „Acţiunile sunt desfăşurate pe toate sectoarele de drum naţional şi judeţean, precum şi în municipiile Sibiu şi Mediaş, la activităţi participând un număr mărit de poliţişti rutieri, inclusiv cei din cadrul secţiilor de poliţie rurale“, a mai precizat Balteş.



    Trimite prin e-mail