luni, 18 martie 2013

Publicat la 3/18/2013 10:34:00 a.m. de Redacţie

PDL Mediaş: rocadă în Consiliu

PDL înnoieşte garda în legislativul local. Biroul Permanent Local al formaţiunii a decis că Eleonora Pătrui va fi înlocuită de Cristian Marian. Acesta a candidat în toamna trecută pentru un post de deputat în Colegiul nr. 3, are 30 de ani şi este inginer. Ascensiunea lui confirmă tendinţa actualei conduceri a filialei de a promova tineri în poziţiile-cheie.


Autor: Alex PÎNTEA

Filiala Mediaş a Partidului Democrat Liberal îl trimite pe Cristian Marian în Consiliul Local, pe postul rămas vacant. „În urma demisiei Eleonorei Pătrui din Consiliul Local, a rămas un post de consilier liber din partea PDL. În şedinţa Biroului Permanent Local în unanimitate de voturi şi cu acordul celor care sunt înaintea lui Cristian Marian pe listă, s-a hotărât ca acesta să reprezinte propunerea noastră pentru ocuparea postului”, a lămurit Teodor Neamţu, preşedintele PDL Mediaş.

Tânăr apreciat

Liderul democrat-liberalilor medieşeni a adăugat că, în opinia sa, Cristian Marian are pregătirea necesară pentru a face faţă în noua poziţie. Totodată, acesta reprezintă un câştig pentru Consiliul Local Mediaş. „Cristian Marian a candidat din partea PDL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 3 şi are pregătirea politică, administrativă şi profesională necesară îndeplinirii acestei funcţii. Părerea mea este că nominalizarea şi, ulterior, validarea sa va fi un câştig pentru Consiliul Local Mediaş“, a mai comentat Neamţu. Ca număr de mandate, PDL este a doua forţă politică din actuala configuraţie a deliberativului local.

Funcţie cu responsabilitate

La rândul său, Marian a apreciat că nominalizarea reprezintă o responsabilitate pentru el. „Am primit un vot de încredere din partea organizaţiei PDL Mediaş. Este o responsabilitate, dar consider că am capacitatea şi calităţile necesare pentru a duce la bun sfârşit tot ceea ce înseamnă activitatea unui consilier local. Dacă vorbim de responsabilitate, nu pot să nu mă gândesc la cei peste 5.000 de oameni care mi-au acordat direct încrederea lor, pe 9 decembrie anul trecut“, a amintit el. Cristian Marian îşi va prelua mandatul în şedinţa ordinară programată pentru sfârşitul lunii martie.

Cristian Marian se bucură de încrederea lui Neamţu

Deschis la dialog

Viitorul consilier susţine că nu îl interesează culoarea politică atunci când vine vorba de munca pentru comunitate. El s-a declarat colaborărilor şi dialogului cu medieşenii. „Pentru mine, foarte importantă nu este opţiunea politică a fiecăruia, ci faptul că vor găsi în mine un partener, un om cu care vor putea colabora, pe care se vor putea baza. Până la urmă, avem toţi acelaşi ţel, să realizăm proiectele pe care Mediaşul şi le propune şi de care are nevoie. Îi aştept pe medieşeni în audienţe“, a conchis Marian.

Inginer gazist

Cristian Marian are 30 de ani şi s-a născut la Mediaş. A urmat Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth“, pe care l-a absolvit în 2001. A urmat apoi Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth“ din Sibiu, specializarea Transport Distribuție și Depozitare Hidrocarburi, terminată în 2006 cu titulatura de inginer diplomat. Are în spate trei ani de pregătire pe teme politice în ţară şi la Bruxelles, Berlin şi Munchen. Anul trecut, a candidat din partea ARD în Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor şi s-a clasat pe poziţia a doua.

Citeşte şi:




    Trimite prin e-mail