duminică, 17 martie 2013

Publicat la 3/17/2013 09:24:00 a.m. de Redacţie

Cu gândul la un nou mandat

Actualul primar intenţionează să continue munca în administraţia locală şi după 2016.


Autor: Alex PÎNTEA

Teodor Neamţu mai vrea un mandat la Primăria Mediaş. Întrebat într-o conferinţă de presă dacă va mai candida, primarul în exerciţiu a mărturisit că, atâta timp cât se simte în putere, nu vede de ce nu s-ar gândi la acest lucru. Pe de altă parte, Neamţu nu are în vedere vreun fotoliu de parlamentar. 

Vrea continuitate

Neamţu este la al doilea mandat
Edilul-şef al Mediaşului îşi doreşte încă un mandat de primar în viitoarea legislatură şi a mai explicat că nu vede niciun motiv pentru care nu s-ar gândi să continue munca începută la Primărie. „Da, mai vreau un mandat. Încă nu am vârsta pensiei, nu sunt pensionar cum cred unii. Atât timp cât am putere şi forţă de muncă, nu văd de ce nu m-aş gândi la lucrul acesta. Până în 2016 mai sunt însă trei ani, aşa cum am mai spus“, a replicat Neamţu.

Nu în Parlament

Pe de altă parte, el nu ia în calcul vreo candidatură pentru Camera Deputaţilor sau Senatul României, motivând că mereu i s-a părut mai important ceea ce este de făcut în propria ogradă. „Am considerat important ceea ce fac în Mediaş, în urbea noastră. Niciodată nu m-am gândit la o candidatură pentru Parlamentul României, pentru că mi s-a părut mai important ce am făcut şi ce fac pentru municipiul Mediaş. E o vorbă: ce nu aduce anul, aduce ceasul. Viaţa e complexă, dar voi face alegerea la timpul potrivit“, a mai comentat el.

Două mandate

În luna iunie a anului trecut, Teodor Neamţu a obţinut un nou mandat de primar. În favoarea sa au fost contabilizate 7.809 voturi, în timp ce candidatul independent Gheorghe Roman a fost votat de 7.260 de persoane. Pe poziţia a treia s-a clasat candidatul USL Eugen Moraru, cu 6.326 de voturi. Primul mandat al lui Teodor Neamţu a început în luna noiembrie 2009, atunci când candidatul PD-L Mediaş şi-a surclasat adversarii şi a obţinut 17.134 voturi, un procent de 68,27% din numărul voturilor valabil exprimate. La momentul respectiv, era cel mai mare scor electoral în primul tur din istoria de după 1990 a oraşului.



    Trimite prin e-mail