sâmbătă, 2 martie 2013

Publicat la 3/02/2013 12:28:00 p.m. de Redacţie

Campioana Mediaşului


Andreea Dragoman a câştigat Top 12 România la tenis de masă.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Claudiu CIUCOR

Municipiul Mediaş a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, Top 12 la tenis de masă rezervat juniorilor III, atât la fete, cât şi la băieţi. Cei mai buni sportivi din ţară s-au întrecut în sala de sport a Clubului de Tenis Romgaz Mediaş.

Au monopolizat podiumul

Partidele din Top 12 România s-au disputat sâmbătă şi duminică. La fete, toate concurentele ajunse pe podium au reuşit să obţină câte zece victorii şi o înfrângere. În aceste condiţii, departajarea lor s-a făcut după criteriul numărului de seturi câştigate. Astfel, medalia de aur a turneului a revenit Andreei Dragoman, de la Clubul Sportiv Romgaz Mediaş. Pe poziţia a doua s-a clasat Nicole Chireceanu, de la CSM Giurgiu, iar medalia de bronz a intrat in posesia Dianei Muntean, legitimată şi ea la clubul medieşean şi pregătită de antrenorul Gheorghe Vaida.

Aproape de Superligă

Echipa de tenis de masă a Clubului Romgaz Mediaş are şansa de a accede în Superligă. Recent, junioarele medieşence au obţinut poziţia a treia la campionatul naţional de senioare, reuşită care le dă dreptul să joace un baraj cu Iaşiul. Accederea în Superligă cu echipa de fete ar fi o premieră pentru Clubul de Tenis Romgaz, care a mai fost prezent în această competiţie în anul 2004, dar cu echipa de băieţi. „Am obţinut locul 3 la echipe senioare şi vom intra în baraj cu echipa din Iaşi pentru promovarea în Superligă. Se va juca şi la Mediaş şi la Iaşi, iar în funcţie de rezultat vom rămâne în Divizia A sau vom merge în Superligă. Cu fetele, noi nu am mai fost niciodată în Superligă. Am avut în 2004 o echipă de băieţi care a jucat finala şi a obţinut titlul de vicecampioană naţională“, aminteşte Vaida.

Fără reprezentant

La Top 12 România destinat băieţilor, Clubul de Tenis Romgaz nu a avut niciun reprezentant. După două zile de concurs, Cristian Pletea, de la LPS „N. Rotaru“ din Constanţa şi-a adjudecat medalia de aur, având un număr de unsprezece victorii din tot atâtea posibile. În finala competiţiei, Cristian Pletea a dispus de Rareş Şipoş, de la CSM Cluj-Napoca, după un meci în care a condus cu 2:0 la seturi, a fost egalat la doi, iar în setul decisiv s-a ajuns la 10:10. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului s-a clasat Dragoş Oprea, de la CSM Buzău.
    Trimite prin e-mail