miercuri, 20 februarie 2013

Publicat la 2/20/2013 11:07:00 a.m. de Anonim

Semnal de alarmă! Gripa pandemică a ajuns în nordul judeţului Sibiu

Numărul cazurilor de gripă înregistrate în judeţul Sibiu se ridică, oficial, la nouă, după ce doi copii din localitatea Metiş au fost depistaţi cu virusul AH1N1.

Doi copii din Metiş s-au îmbolnăvit
de gripa AH1N1
Şapte adulţi din Sibiu şi Sadu, iar mai nou, doi copii din satul Metiş, comuna Mihăileni, s-au îmbolnăvit de gripă în acest sezon. Situaţia celor doi micuţi, o fetiţă în vârstă de 4 ani şi un băieţel de 8 ani, este cu atât mai îngrijorătoare cu cât analizele specialiştilor au relevat prezenţa tulpinii AH1N1. "Copiii au prezentat forme de îmbolnăvire uşoare spre medii, nu au fost internaţi în spital, evoluţia fiind favorabilă în urma tratamentului urmat la domiciliu", arată Simona Berariu, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Alte două mostre de secreţii rino-faringiene sunt în lucru.
Cea de-a şaptea săptămână a anului 2013 se caracterizează prin activitate gripală sporadică, fiind depistate doar cazuri izolate pe teritoriul judeţului nostru, au mai precizat reprezentanţii DSP Sibiu.
Până la ora actuală, au fost administrate peste 75 la sută din numărul de doze de vaccin antigripal repartizate judeţului Sibiu de către Ministerul Sănătăţii. "Analiza rezultatelor campaniei de vaccinare antigripală din acest sezon, în judeţul Sibiu, la 17 februarie, arată că, din cele 22.700 de doze de vaccin venite de la Ministerul Sănătăţii, au fost administrate până în prezent 17.136", a mai menţionat Berariu. (A. L.)



    Trimite prin e-mail