vineri, 15 februarie 2013

Publicat la 2/15/2013 01:45:00 p.m. de Redacţie

O treime din bugetul local al Mediaşului va fi alocat pentru investiţii


Primăria Mediaş aşteaptă aprobarea bugetului de către Consiliul Local pentru a se putea apuca de treabă.


Autor: Alex PÎNTEA

Ca şi în anul anterior, mai bine de 30 la sută din bugetul local va merge pentru lucrări de investiţii. Cele mai importante vizează căminul pentru persoane vârstnice, iluminatul public în Mediaş şi satul aparţinător, dar şi orăşelul copiilor. „Anul acesta vom continua lucrările la centrul de îngrijire şi asistenţă persoane vârstnice, inclusiv amenajările exterioare, se vor efectua lucrări de modernizare şi eficientizare a sistemului de iluminat public în municipiul Mediaş şi satul aparţinător Ighişu Nou, se vor continua lucrările de amenajare a parcului din zona Izvorul Dorului, precum şi lucrările de amenajare a parcului de joacă «Orăşelul copiilor» de pe strada Constantin Brâncoveanu. De asemenea, se vor efectua lucrări de echipare tehnico-edilitară a zonei construite în incinta fostei Şcoli de Aviaţie“, a detaliat primarul Teodor Neamţu.

Străzi reabilitate

O altă prioritate a administraţie publice locale o reprezintă lucrările de modernizare a străzilor din oraş. Acestea vor fi realizate cu bani de la bugetul local, dar şi din împrumutul contractat de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. „Vom continua lucrările de modernizare pe străzile Moşnei, Liviu Rebreanu, Titel Petrescu, Mihail Sadoveanu, Barajului, Porumbelelor, Teba, Ighişului şi vom face amenajarea drumului de acces spre cartierul A.S Werner. Totodată va începe reabilitarea infrastructurii rutiere şi introducerea utilităţilor pe străzile Şlefuitorilor, Dealul Furcilor,  Hula Nouă, Râşnov, Grigore Alexandrescu, Posada, Iuliu Maniu, Negoiu, Făgăraş şi Jiului, toate din Mediaş, precum şi a tuturor străzilor din Ighişu Noul. Aceste lucrări sunt finanţate din fondurile rambursabile de la BERD“, a mai spus edilul-şef al Mediaşului.

Proiecte noi

Municipalitatea va demara şi o serie de proiecte noi anul acesta. Printre cele mai importante se numără amenajarea a două sensuri giratorii, reabilitarea podului peste pârâul Moşna, dar şi a celui peste râul Târnava Mare. „În ceea ce priveşte lucrările noi de investiţii pe care le vom demara anul acesta, doresc să menţionez echiparea edilitară a cartierului Gloria şi a cartierului rezidenţial de pe strada Daniel Thellmann, lucrări la podul peste pârâul Moşna, precum şi reabilitarea podului peste râul Târnava Mare şi reabilitarea străzilor Luncii, Laurenţiu Toppeltinius şi Ilarie Chendi“, a completat Neamţu. Un alt obiectiv de investiţii care va demara anul acesta este piaţa agroalimentară din cartierul Vitrometan.

Dezbatere publică

Pentru a-i informa pe medieşeni cu privire la modul în care vor fi cheltuiţi banii publici anul acesta, Primăria Mediaş a organizat, ieri după-amiază, şi o dezbatere publică. La aceasta au fost invitaţi toţi cei care au dorit să afle mai multe despre modul în care a fost gândit bugetul. Participanţii au avut posibilitatea să facă sugestii şi propuneri de care se va ţine cont în versiunea finală a bugetului.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a ziarului.




    Trimite prin e-mail